joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterne"Nimeni nu a intenționat să invadeze Rusia!". Ministrul britanic al Apărării demontează...

„Nimeni nu a intenționat să invadeze Rusia!”. Ministrul britanic al Apărării demontează discursul susținut de Putin la parada de 9 mai

Pe parcursul discursului susținut cu prilejul „Zilei Victoriei”, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că intervenția țării sale în Ucraina a fost necesară, deoarece Occidentul „se pregătea pentru invadarea pământului nostru, inclusiv a Crimeei”, afirmație care l-a determinat pe ministrul britanic al Apărării să vină cu o reacție imediată de dezaprobare.

Marea Britanie și NATO nu plănuiesc și nu au plănuit vreodată să invadeze Rusia, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, după ce Putin și-a justificat războiul împotriva Ucraina spunând că Occidentul s-a pregătit să lanseze un atac asupra „pământului nostru”.

Ben Wallace a discutat în timpul unui program de tip Q&A despre comentariile făcute de Vladimir Putin la parada de astăzi.

„Președintele Putin a făcut o serie de afirmații ce țin de sfera basmelor”, a precizat acesta.

„Una dintre chestiunile pretinse de acesta este că Rusia e înconjurată. NATO reprezintă 6% din granița sa terestră. Dacă doar 6% din granița ta terestră sunt țări NATO, atunci asta nu înseamnă că ești înconjurat”, a explicat Wallace.

„Cred că Putin crede ceea ce vrea să creadă – e un ușor semnal al disperării. Dar permiteți-mi să o spun categoric: NATO, Marea Britanie, Europa de Est nu intenționează să invadeze Rusia și nu au făcut-o niciodată”, a mai declarat oficialul britanic.

Adresându-se unor efective masive de militari în Piața Roșie, cu prilejul celei de-a 77-a aniversare a victoriei asupra Germaniei naziste, Putin a condamnat ceea ce el a numit amenințări externe de slăbire și dezbinare a Rusiei și a reiterat argumentele deja cunoscute pe care le-a folosit pentru a justifica invadarea Ucrainei, spunând că luptă pentru „poporul nostru din Donbas, pentru securitatea Rusiei, patria noastră”.

Dar, într-un discurs prin care a atacat conducerea Rusiei, Wallace a spus că Putin oglindește acțiunile naziștilor prin invadarea Ucrainei, iar generalii săi ar trebui să se confrunte cu curtea marțială pentru eșecurile lor, dintre care unele au dus la „crime de război”.

Wallace, vorbind la Muzeul Armatei Naționale din Chelsea, aflat în sud-vestul Londrei, a declarat: „Prin invadarea Ucrainei, Vladimir Putin și generalii săi oglindesc acum fascismul și tirania de acum 77 de ani, repetând erorile secolului trecut”. 

„Ei arată același dispreț față de viața umană, suveranitatea națională și sistemul bazat pe reguli internaționale – însuși sistemul care stă la baza Cartei Națiunilor Unite, pe care am conceput-o împreună, pentru care am luptat împreună în speranța că vom salva generația viitoare de flagelul războiului”, a completat ministrul britanic al Apărării.

„Invazia lor neprovocată, ilegală, lipsită de sens, atacurile lor împotriva civililor nevinovați și a caselor lor, atrocitățile lor pe scară largă, inclusiv țintirea deliberată a femeilor și a copiilor – toate acestea corup memoria sacrificiilor din trecut și a Rusiei care avea cândva o reputație la nivel global cu care să se mândrească”, a mai declarat Wallace.

Cuvintele ministrului britanic al Apărării vin după încă o zi necruțătoare de atacuri în Ucraina.

Cel puțin 60 de persoane ar fi murit sub dărâmături după ce o bombă rusească a lovit o școală din estul Ucrainei.

Wallace a detaliat patru moduri prin care conducerea militară rusă a demonstrat o „absență a integrității și a leadershipului”, inclusiv „pregătirea proastă a luptei, planificarea defectuoasă a operațiunilor, echipamentul inadecvat, respectiv corupția componentei morale”.

El a adăugat: „Să scoatem în relief absurditatea generalilor ruși strălucitori în uniformele lor de paradă îngrijite, îngreunate de împletitura de aur și medaliile strălucitoare. Sunt cu totul complici la deturnarea de către Putin a istoriei mândre a strămoșilor lor de apărare împotriva invaziei nemiloase, de respingere a fascismului și de sacrificii pentru scopuri mai înalte”.

În ceea ce privește desfășurarea războiului, Wallace a precizat că forțele rusești rămân fără arme de precizie și ar putea fi învinse de forțele ucrainene.

„Toți avem arme extrem de complexe care nu necesită câteva zile pentru a le înlocui, poate dura luni de zile. Odată ce toate sunt trase așa cum a făcut Rusia, atunci va avea parte de o provocare”, a precizat Wallace.

Acesta a adăugat că va fi extrem de dificil pentru Putin „să încerce să înlocuiască acele arme”, adăugând că multe dintre componente vin din Occident și nu va putea să pună mâna pe ele. (sursa: Sky News, BBC)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare