joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticLiviu Dragnea a primit de la PNȚCD „Medalia Omagială Iuliu Maniu”

Liviu Dragnea a primit de la PNȚCD „Medalia Omagială Iuliu Maniu”

Deși n-a trecut niciun an de când a părăsit Penitenciarul Rahova, lui Liviu Dragnea îi place din nou lumina reflectoarelor. Ba mai mult decât atât, primește și decorații cu numele unor oameni de stat care realmente au făcut închisoare din motive politice. Și ne referim la Iuliu Maniu, președinte al Partidului Național-Țărănesc, deținut politic după 1947, decedat în închisoarea Sighet. PNȚCD a considerat că e de bun augur să ofere Medalia Omagială care poartă numele marelui om de stat chiar lui Liviu Dragnea, închis pentru angajări fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului.

Anunțul vine chiar din partea PNȚCD, care a dat opiniei publice un comunicat de presă, în care explică faptul că ar exista o strategie politică de aliere a PNȚCD și APP, ambele partide extrem de mici și irelevante pe scena politică a momentului, în pregătirea participării la alegerile din 2024. Ce unește PNȚCD și APP? Ei bine, răspunsul celor de la PNȚCD este că ambele ar fi „partidele suveraniste autentice”.

Pe acest fond strategic s-a produs și vizita lui Liviu Dragnea, însoțit de Președinta Organizației de Tineret APP sector 2, Ana-Maria Ioniță, la sediul central al PNȚCD. Subiectul discuțiilor a fost crearea în România a unui „pol politic suveranist”, în perspectiva alegerilor din 2024.

În accepțiunea lui Liviu Dragnea, PNL și PSD și-au dat mâna într-o „Alianța a trădării naționale”, iar bătălia electorală din 2024 nu va mai fi între stânga și dreapta, ci intre suveranism și globalism, între dragoste de țară și vânzare de țară. Președintele PNȚCD. Aurelian Pavelescu, a subliniat că este nevoie de o forță politică care să militeze pentru o „Europă a Națiunilor Suverane”, alături de celelalte forțe europene suveraniste.”, arată PNȚCD într-un comunicat de presă.

Se pare că durerea lui Pavelescu și Dragnea este faptul că instituțiile Uniunii Europene ar dori confiscarea suveranității statelor membre și susțin că aceste instituții ale comunității europene nu recunosc constituțiile votate de statele membre.  Acest curent anti-european pare a fi perpetuat de anumite partide din România la modul foarte serios, celor de la AUR alăturându-se acum și PNȚCD și APP. La modul deschis și fără ocolișuri.

Dar cireașa de pe tort a fost oferirea de către Biroul Național de Conducere al PNȚCD a „Medaliei Omagiale Iulia Maniu” lui… Liviu Dragnea, confirmând, în mod eronat, în fața unui anumit segment de electorat faptul că Dragnea nu mințea atunci când, la ieșirea din penitenciar, s-a declarat deținut politic. Altfel de ce ar primi o medalie cu numele lui Iuliu Maniu, care chiar a făcut pușcărie din motive politice?

Motivul declarat de PNȚCD pentru gestul acesta cel puțin discutabil este faimosul program de guvernare pe care, la un moment dat, numai Dragnea îl cunoștea.

Programul de guvernare prezentat de Liviu Dragnea în 2016,construit pe conceptul “Patriotismului economic”, pentru interesele românilor, a făcut ca România să înregistreze cea mai mare creștere economică din istoria postdecembristă, creștere de care s-au bucurat milioane de români, medici, profesori, agricultori, tineri, oameni de afaceri, pensionari, fiind demonstrat potențialul uriaș de dezvoltare a României.”, explică biroul de presă al PNȚCD.

Medalia primită de Dragnea este gravată cu chipul fondatorului PNȚCD, Iuliu Maniu, iar pe verso conține harta României Mari și cele patru principii ale partidului: „Democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială”.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare