joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticBaronul Ionel Arsene, condamnat în primă instanță, are noi probleme penale. ANI...

Baronul Ionel Arsene, condamnat în primă instanță, are noi probleme penale. ANI a sesizat PÎCCJ

Agenția Națională de Integritate a anunțat luni, 16 mai, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul președintelui Consiliului Județean Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, întrucât a fost constatată o diferență nejustificată între venituri și averea dobândită.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aprox. 43.519 Euro) între averea dobândită și veniturile realizate de către ARSENE IONEL, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către ARSENE IONEL.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARSENE IONEL a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat în declarațiile de avere completate în perioada 2017 – 2018, suma totală de 196.100 Lei, reprezentând împrumuturi acordate în nume personal unei societăți comerciale”, a transmis ANI.

Amintim în contextul de mai sus faptul că, la începutul lunii aprilie, baronul Ionel Arsene a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Tribunalul Bacău pronunțase sentința în procesul de corupție în care Ionel Arsene a fost judecat pentru trafic de influență, acesta fiind acuzat de procurorii DNA că ar fi primit 100.000 de euro mită pentru a-și folosi pretinsa influență asupra conducerii Agenției Naționale de Integritate. Instanța a mai decis confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, respectiv menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri. Cheltuielile judiciare în sarcina celui condamnat se ridică la nu mai puțin de 30.000 de lei.

Reiterăm acuzațiile formulate în 2018 de procurorii DNA: „În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”.

Potrivit publicației Adevărul, șeful Consiliului Județean Neamț a fost denunțat de fostul edil al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ştefan, zis și „Pinalti”. Acesta a susținut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenției Naționale de Integritate în tentativa de a-l „anihila” pe președintele de la acea vreme al Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță. Scopul lui „Pinalti” era ca Tărâță să fie declarat în stare de incompatibilitate. Întrucât tentativa de „compromitere” a șefului CJ nu a reușit, „Pinalti” a cerut restituirea sumei, dar ar fi primit înapoi doar 20.000 de euro, motiv pentru care a făcut presiuni pentru recuperarea restului, dar demersurile nu au avut efectul scontat, iar pe cale de consecință a formulat un denunț la DNA.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Nenorocitul, nemernicul, javra, zgripțarul, jigodia, hoțul, licheaua nr1 din jud. Neamț. Ar mai trebui să continui? Legat și aruncat în bezna ocnei.Vrem să uităm de el. Definitiv!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare