Gala SUPERSCRIERI și-a desemnat câștigătorii: SUPERSCRIEREA ANULUI aparține jurnalistului Victor Ilie

Gala SUPERSCRIERI și-a desemnat câștigătorii: SUPERSCRIEREA ANULUI aparține jurnalistului Victor Ilie

În fiecare an, Gala Superscrieri premiază cele mai bune producții jurnalistice și cei mai buni jurnaliști ai României, într-o încercare susținută de a oferi presei de calitate locul ei în contextul foarte confuz al peisajului media autohton. Anul acesta, juriul competiției a oferit și presei locale un loc important în cadrul evenimentului, vocile cele mai competente și materialele cele mai bine documentate fiind recunoscute public.

Anul acesta, un moment onorific special a fost dedicat jurnalistei Emilia Șercan, care se confruntă de ani întregi cu presiuni de tot felul din cauza activității ei susținute de identificare a plagiatelor în rândul celor care ajung să ocupe funcții publice importante.

Juriul evenimentului a fost alcătuit în acest an de Paul Radu, care a fost și președintele juriului, Alice Iacobescu, Barbu Mateescu, Cătălin Striblea, Dan Duca, Dan Radu, Emilia Șercan, Florin Negruțiu, Irina Păcurariu, Liviu Avram, Marius Comper, Marko Risovik, Mihai Ghiduc, Oana Giurgiu, Octav Ganea, Paula Herlo, Răzvan Exarhu, Robert Schwartz, Vlad Stoicescu, Mona Dîrțu, Vlad Petreanu și Roxana Bucată.

Superscrierea Anului aparține lui Victor Ilie, jurnalistul care a semnat articolul „Clanul Marelui Alb”. Victor Iliescu nu e la prima reușită de acest fel, el fiind premiat și în anii trecuți pentru munca lui și pentru felul original în care își prezintă descoperirile. Premiul juriului a mers la Constanța, către Info Sud-Est, fiind oferit jurnaliștilor Andreea Pavel și Cristian Andrei Leonte pentru seria de investigații „Unde a ajuns miliardul de euro de la UE pentru Delta Dunării”. Superscrierea cititorilor a mers la Decât o revistă, la jurnalistul Matei Bumbuț pentru articolul „Cea mai mare chestie și apoi nimic”.

Premiul pentru video-jurnalism a fost câștigat de Alex Nedea și David Muntean de la Recorder, pentru materialul „Singur împotriva mafiei lemnului”, iar bursa Superscrieri pentru Fotojurnalism a mers la Andreea Habagiu.

La categoria Audio Podcast, câștigătoare a fost jurnalista Europa FM, Ani Sandu, pentru mini-seria „Între linii pe drumul Morții”.

Foto credit: Fundația Friends for Friends

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.