Un ofițer al Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, reținut pentru că avertiza indivizi din dosare penale cu privire la percheziții și interceptări

Un ofițer al Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, reținut pentru că avertiza indivizi din dosare penale cu privire la percheziții și interceptări

Dorin Rotaru este ofițer de poliție în cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov. Acum el este urmărit penal și reținut pentru faptul că ar fi avertizat persoane din dosare penale cu privire la interceptări și percheziții viitoare, compromițând astfel interesele justiției și favorizând făptuitorul.

Procurorii anticorupție au dispus începerea urmăririi penale împotriva ofițerului Dorin Rotaru și a subalternei acestuia, Bianca Elena Dîmbu, după ce polițistul ar fi informat o persoană urmărită în două dosare penale în care acesta era implicat direct cu privire la faptul că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară. El ar fi implicat-o și pe subalterna sa să nu precizeze într-un document care urma să fie atașat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului.

Potrivit procurorilor, vorbim despre două infracțiuni grave. Prima a fost comisă în perioada aprilie – mai 2020, când ofițerul de poliție ar fi divulgat unei persoane informații nedestinate publicității, din două dosare penale (din care unul era al DNA) în care era delegat să desfășoare diverse activități. Mai precis, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară.

Dar nu s-a oprit aici. De pe 18 martie până pe 9 aprilie 2022, Dorin Rotaru l-ar fi anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de un agent din cadrul Poliției Rutiere Brașov și că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse și asupra omului de afaceri. Tot atunci, și-a implicat și subalterna, determinând-o pe Bianca Elena Dîmbu să ascundă anumite informații în documentul atașat urmării penale.

Celor doi li s-au adus la cunoștință acuzațiile, iar ofițerul a fost prezentat Tribunalului Brașov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.