joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneALIANȚE STRANII ÎN TELEORMAN: Omul PSD-ului, numit viceprimar la Roșiorii de Vede,...

ALIANȚE STRANII ÎN TELEORMAN: Omul PSD-ului, numit viceprimar la Roșiorii de Vede, cu sprijinul USR

În Teleorman, mai precis la Roșiorii de Vede, USR și PSD au decis să acționeze ca o echipă, ca să meargă lucrurile bine pentru populație, nu din alte motive! Astfel, omul PSD-ului, Cristiana Piper-Savu, personaj de încredere al pesediștilor cu vechime din județ, s-a urcat din nou pe fotoliul de viceprimar al orașului Roșiorii de Vede cu sprijin de la USR.

Cristiana Piper-Savu a mai fost viceprimar al orașului, dar adevărata ei calitate e aderența la valorile social-democrate și bunele relații cu pesediștii bătrâni ai județului, care au avut mereu încredere deplină în familia Savu. Menționăm cu acest prilej și faptul că soțul acesteia, Florin Piper-Savu, a devenit în anul 2020 parlamentar al României, fiind deputat al Grupului parlamentar al PSD.

În Roșiorii de Vede, zonă dominată și ea zeci de ani de roșul pesedist, întrupat în personaje apropiate de Liviu Dragnea și de pușculița de partid care a fost vreme îndelungată Tel Drum, părea la un moment dat că lucrurile vor lua o nouă cale. O echipă de tineri de la USR-Plus, condusă de Costin Fierăscu, un tânăr carismatic și declarativ foarte determinat să schimbe orânduirea locală, a reușit să bifeze un scor neașteptat de bun într-o zonă în care oamenii nu vedeau în față decât roșul social-democrat.

Și așa a intrat USR-Plus în componența Consiliul local din Roșiorii de Vede. Numai că realitatea i-a copleșit repede pe cei care promiteau că vor pregăti schimbarea și, iată că, după tentative repetate de a face echipă cu PNL, USR-ul local a decis că e mai bine să dea mâna cu PSD. Ca să deblocheze situația, nu pentru că jocurile și interesele au pus stăpânire pe intențiile inițiale și le-au sufocat.

Astfel, în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Roșiorii de Vede, PSD și USR au marcat prima lor victorie comună în Teleorman: înscăunarea în fotoliul de viceprimar a omului de încredere al primarului social-democrat al orașului, Valerică Cârciumaru. Cristiana Piper-Savu servește PSD-ul și-i face jocurile cu determinare din tinerețe.

Cu nu mai mult de 3 ani în urmă, aceasta, împreună cu primarul și fostul primar cereau unui protestatar din Roșiorii de Vede despăgubiri morale de 10.000 de lei, pentru că respectivul îndrăznise să scrie pe niște pancarte faptul că aceste persoane publice au probleme penale, sunt implicate în scandaluri publice și, nu în ultimul rând, au un comportament inadecvat pentru niște slujitori ai interesului public.

Desigur, toate astea s-au uitat și pentru că situația numirii unui viceprimar se cerea deblocată, de vreme ce PNL n-a avut forța de a-și impune omul și nici PSD nu se putea descurca singur, USR a decis să sprijine trecutul glorios al social-democrației teleormănene, dar și personajele lui de tristă amintire.

Reacțiile din spațiul public n-au întârziat să apară. Și nici acuzațiile. Reprezentanții partidului Forța Dreptei susțin că în spatele acestui aranjament cel puțin ciudat s-ar afla interese pentru numiri pe anumite posturi a oamenilor din USR.

Primii pași au fost deja făcuți prin negocierea unor poziții la nivelul Primăriei Rosiori de Vede, instaurarea doamnei Piper în funcția de viceprimar al orașului, reprezentanții USR primind, se pare, posturi în administrația publică locală pentru autodenumitul ,,lider al opoziției la PSD” Costin Fierăscu și câțiva dintre colegii săi, inclusiv accesul la pușculița reprezentată de S.C. Urbis Servconstruct S.R.L., al cărei control absolut îl exercită noua alianță după ultima ședință de Consiliu Local.  Am așteptat, în speranța că acest aranjament imoral este doar o mică mizerie a conducerii USR Rosiorii de Vede, o poziție oficială a conducerii județene a acestui partid, dar aceasta lipsește cu desăvârșire, confirmând astfel zvonurile că această apropiere are girul ,, șefilor de la București”.„, punctează conducerea partidului mai sus menționat într-un comunicat de presă.

Pentru a lămuri dacă PSD și USR sunt, mai nou, aliați în Teleorman și dacă suspiciunile legate de integritatea celor de la USR sunt fundamentate, INVESTIGATORIA l-a contactat pe Costin Fierăscu, liderul formal și informal al USR din Roșiorii de Vede. Acesta ne-a spus că „alianță” e un cuvânt prea greu, însă colaborarea cu PSD s-a manifestat și până acum prin „zeci de proiecte propuse de primar pe care le-am trecut fără nicio urmă de îndoială„.

Desigur, tânărul politician spune că ar fi preferat o colaborare cu PNL, însă pentru că PNL a jucat la mai multe capete, s-a considerat că deblocarea situației nu se putea face decât prin desemnarea Cristianei Piper-Savu drept viceprimar.

În problema viceprimarului, cu toții ne-am fi dorit un viceprimar USR PLUS mai ales oamenii care m-au votat, care voiau să mă vadă acolo în primărie și voiau să vadă unele dintre ideile noastre că prind viață. De la început am considerat că principalul partener al nostru cu care ar trebui să încercam formarea unei majorități, ar trebui sa fie PNL. De aceea acum mai bine de 5-6 luni i-am invitat la negocieri i le-am oferit postul de viceprimar, în speranța deblocării lucrurilor și trimiterii unui om de dreapta în primărie. După cum ați văzut în ședințele trecute, încrederea noastră a fost înșelată în repetate rânduri, partenerii de la PNL dovedind ca sunt 5 consilieri care trag în 3 direcții. A patra direcție trăgând președinta PNL, Adelina Sfat, care negocia la toate capetele. Toate lucrurile acestea ne-au slăbit încrederea în PNL și în capacitatea lor de a lucra ca o echipă„, a precizat Costin Fierăscu.

Întrebat de noi dacă s-au făcut promisiuni pentru ocuparea unor poziții publice, drept recompensă pentru sprijinul acordat PSD, acesta ne-a spus că membrii USR din Roșiori sunt oameni cu bani care n-ar face compromisuri pentru posturi plătite din bani publici, ba chiar s-ar sacrifica acceptându-le.

Spre deosebire de celelalte partide, noi nu propunem oameni pe diferite poziții pentru că au rămas șomeri sau nu își găsesc locul în privat. Toți oamenii pe care o să-i propunem și pe care i-a propus USR PLUS până acum în administrație sunt oameni care o să facă mari sacrificii financiare ca să ocupe pozițiile respective. Sunt oameni care vin din mediul privat care își pun carierele pe pauză, pierd timp și bani pentru a încerca schimbarea în bine a propriei comunități.„, a mai spus acesta.

Destul de emoționantă povestea oamenilor care ar avea mai mult de pierdut decât de câștigat din banul public, dar parcă mai emoționant e faptul că PSD și-a refăcut tentaculele aproape peste tot prin Teleorman, așteptându-l parcă pe Dragnea să redevină capul caracatiței și să sufoce din nou, la fel ca altădată, tot ce mai rămăsese viu în județul morților cu drept de vot.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare