sâmbătă, decembrie 9, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEvenimentSecretariatul de stat pentru revoluționari cere retragerea certificatului de revoluționar al lui...

Secretariatul de stat pentru revoluționari cere retragerea certificatului de revoluționar al lui Ion Iliescu

Ion Iliescu deține și titlul de luptător cu merite deosebite în cadrul Revoluției din 1989. Oricât de straniu ar părea, abia acum, când fostul președinte are 92 de ani, Secretariatul de stat pentru revoluționari, structură subordonată Guvernului României, cere în instanță retragerea acestui titlu.

Consultând abia acum CV-ul public al fostului președinte, comisia abilitată din cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a considerat că e timpul să solicite retragerea certificatului de revoluționar al unui personaj despre care mulți au convingerea că a fost exact opusul eroismului în timpul și după Revoluția anti-comunistă din România. Potrivit CV-ului său, Iliescu a deținut funcții de conducere în aparatul de stat comunist, în condițiile în care legea 341/2004 nu permite acordarea acestei calități persoanelor cu astfel de funcții.

Acesta a deținut poziția de membru al comitetului central al Partidului Comunist Român (PCR) și șef al Uniunii Tineretului Comunist (UTC).

Ion Iliescu este acuzat și în dosarul Revoluției de crime împotriva umanității, chiar dacă dosarul pare deja parte a istoriei nerezolvate a acestei țări. Dosarul Revoluţiei a fost trimis în instanţă de procurorii militari în luna aprilie 2019, în proces fiind citate peste 5.000 de părţi civile. Procesul a fost blocat mai mult de un an, pentru discutarea unor cereri şi excepţii ridicate de părţile din dosar.

Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi generalul (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi în acest dosar de săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii. Ion Iliescu nu s-a prezentat la niciun termen al procesului.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare