sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticSe cere demisia lui Ionel Arsene, după prăbușirea podului de la Luțca...

Se cere demisia lui Ionel Arsene, după prăbușirea podului de la Luțca la numai 6 luni de la inaugurare

La scurt timp după prăbușirea podului peste Siret inaugurat cu doar jumătate de an în urmă,  USR cere demisia imediată a lui Ionel Arsen. Condamnat penal pentru corupție, acesta a reușit să păstreze frâiele Consiliului Județean Neamț, intenția unei retrageri de onoare fiind în afara oricărui calcul al baronului local.

Inaugurat cu fast în urmă cu 6 luni, podul de la Luțca s-a surpat joi și un șofer a fost rănit, iar mai multe mașini au fost prinse sub dărâmături. În spatele acestei situații există o întreagă istorie a indiferenței și lipsei de responsabilitate. Astfel, în luna februarie, consilierul județean USR Corneliu Bontaș i-a sesizat pe reprezentanții Consiliului Județean Neamț privind unele fisuri apărute la pod și a întrebat despre securitatea podului, dar a primit asigurări că podul a trecut absolut toate testele și este un obiectiv sigur. Și presa a relatat situația, dar nici aceasta nu a primit vreun răspuns.

Ce s-a întâmplat la Luțca este o dovadă clară a politizării excesive a instituțiilor publice. După această catastrofă, singura decizie pe care o mai poate lua Ionel Arsene este aceea de a-și depune demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean.  Același lucru trebuie să îl facă și fostul prefect George Lazăr, din orice funcție publică pe care o deține, pentru că la acea vreme nu și-a folosit atribuțiile pe care le avea pentru a impune Inspectoratului de Stat în Construcții să verifice modul în care au fost executate lucrările la pod”, a declarat Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Constructorul podului este asocierea AQUA PARK și MAVGO HOLDING, două firme apropiate de Arsene. Atunci când președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a fost la Ministerul Transporturilor, a anulat o licitație obținută de firma AQUA PARK SRL care nu reușea să depună garanția pentru a începe lucrările la dublarea Drumului Național 71 spre Târgoviște.

Am lansat în schimb proiectul unui drum rapid modern prin afara satelor: drumul expres București-Târgoviște. Mare supărare, mare, la PSD, pierduseră ciracii lui Arsene contractul. A venit Grindeanu la minister. Prioritatea sa, în primele zile de mandat? Relansarea dublării pe DN71, trebuia servit baronul de Neamț. Cine a depus ofertă? MAVGO HOLDING. Băieții nu se lasă până nu intră la cașcaval”, spune președintele interimar al USR Cătălin Drulă.

Ionel Arsene a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în primă instanță, dar PSD îl ține în continuare în funcție.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare