vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneEXCLUSIV! Corespondentul regal Hans MJ Jacobs: "Principele Nicolae trebuie să fie îngrozit...

EXCLUSIV! Corespondentul regal Hans MJ Jacobs: „Principele Nicolae trebuie să fie îngrozit că familia lui e implicată în tăierea unor arbori cu vârste cuprinse între 150 și 200 de ani”

La câteva zile după publicarea de către INVESTIGATORIA a unui interviu cu jurnalistul Mircea Barbu, care a refuzat un premiu din partea Casei Regale a României, pentru că aceasta se face vinovată de masacrarea unor arbori seculari pe Valea Cerbului, redacția noastră a primit o scrisoare din partea corespondentului regal, Hans MJ Jacobs, scriitor și fondatorul publicației RoyalBlog din Olanda. În cuprinsul textului transmis nouă, Hans Jacobs ne spune că a fost șocat și îngrozit de ideea că această Casă Regală a României s-ar face vinovată de masacrul arborilor seculari.

Mai mult, acesta ne spune că în tot acest timp un alt membru al Casei Regale, și anume Principele Nicolae își propune să planteze un milion de copaci în România, acesta făcând recent o vizită în Olanda pentru a strânge fonduri în scopul plantării de arbori. Hans Jacobs își dorește ca și acest aspect să fie cunoscut în România, de vreme ce povestea tăierilor de arbori cu implicarea Casei Regale a României a trezit interesul public general.

De altfel, jurnalistul Mircea Barbu, care a documentat tăierile din Valea Cerbului a spus, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate publicației INVESTIGATORIA că în zona respectivă se poate constata un veritabil masacru și că zona nu se va mai regenera în timpul vieții noastre, chiar dacă s-ar face eforturi în acest sens.

În Valea Cerbului familia regală deține o suprafață foarte mare de pădure care se întrepătrunde cu Parcul Natural Bucegi. Parcul Natural Bucegi în sine are niște probleme. Pădurile care sunt scoase la licitație, păduri care aparțin Casei Regale, sunt pe cel mai vizitat traseu din România. Și ai pe o parte și pe alta a acelui traseu arbori seculari de 200, 300 de ani. E o chestie extrem de rară în Europa, pentru că vorbim despre un muzeu al naturii în aer liber, practic, pe care Casa Regală ar fi putut să-l valorifice și în alt fel. Dincolo de perdeaua de la drum, dacă mergi în pădure o să găsești arbori seculari cu o vârstă de peste 100 -150 de ani doborâți. E masacru acolo.

În mesajul transmis publicației noastre, Hans Jacobs ține să puncteze implicarea unei părți a familiei regale din România în sensul plantării de arbori.

Am citit cu șoc și groază despre distrugerea pădurilor seculare din jurul Bucegilor și implicarea Casei Regale a României. (articole despre Agent Green din ianuarie și iunie). Ei se văd ca niște gardieni a tot ce este bun despre România și îl susțin pe prințul britanic Charles în încercările sale de a conserva frumusețea și natura unică a României. Pentru mine este ironic – și poate că merită o poveste – că nepotul Regelui Mihai, Nicolae, face opusul a ceea ce face Casa Regală. Cu Asociația Principele Nicolae își propune să planteze 1 milion de copaci în România – folosind motto-ul bunicului său: „Nu văd România ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri”. Nicolae a fost recent în Olanda pentru a strânge fonduri pentru a putea cumpăra copaci, pentru a continua să planteze copaci din nou. Trebuie să fie îngrozit că propria lui familie este implicată în tăierea copacilor de 150-200 de ani. Să sperăm și să ne rugăm ca credințele fostului rege să prevaleze!„, a transmis Hans Jacobs publicației INVESTIGATORIA.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare