joi, iunie 8, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticMoțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu: "Este ministrul care protejează plagiatele și...

Moțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu: „Este ministrul care protejează plagiatele și pe plagiatori în loc să fie un gardian al integrității academice”

USR depune o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta este acuzat că în mandatul său s-a comportat ca un apărător al plagiatorilor și că rata de abandon școlar a crescut substanțial.

Deputații USR depun moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, ministru acuzat că a lovit la temelia învățământului românesc. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Biroului Național al USR.

Depunem moțiune simplă împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu, ministrul «România anti-educată», în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la BAC și a crescut rata de abandon școlar. Sorin Cîmpeanu este ministrul care protejează plagiatele și pe plagiatori în loc să fie un gardian al integrității academice. Îl vom chema pe ministrul Cîmpeanu în fața Parlamentului, sper să nu se sustragă controlului parlamentar, așa cum au făcut colegii săi de Guvern, Sorin Grindeanu și Lucian Bode”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Principalele acuzații sunt că în mandatul ministrului Sorin Cîmpeanu, Educația a ajuns să primească doar 2,28% din PIB, unul din cele mai mici procente din ultimii 30 de ani și cu mult sub ținta de 6% prevăzută în Legea educației naționale.

Ministrul Cîmpeanu nu este deranjat însă de situație, căci este prea preocupat să anunțe, de la o zi la alta, schimbări în modul de evaluare a elevilor, fără consultări și fără a ține cont de opiniile actorilor din sistem. Cât despre noua lege a Educației, dincolo de faptul că ministrul Sorin Cîmpeanu tot vorbește de ea din 2014, pe când făcea parte din echipa Ponta, nu pare să se schimbe nici acum nimic profund din sistemul putred. Nici PNL și PSD, nici ministrul Cîmpeanu, care are la activ patru partide (Partidul Conservator, ALDE, Pro România, PNL), nu vor depolitizarea sistemului de învățământ.”, arată USR într-un comunicat transmis presei în cursul zilei de marți.

Semnatarii moțiunii  susțin că mandatul  lui Cîmpeanu a venit la pachet cel mai mic număr istoric de copii înscriși la bacalaureat, 40.000 de elevi „lipsă” între momentul bacalaureatului și momentul începerii clasei a XII-a (respectiv, a XIII-a, la seral) și alți 17.000 de elevi de clasa a VIII-a „pierduți” (diferența între numărul copiilor înscriși la examenul de Evaluare Națională și numărul copiilor care figurau în clasa a VIII-a în luna aprilie 2022). Vorbim, de asemenea, de a doua cea mai mare rată de abandon școlar din Uniunea Europeană în condițiile în care pandemia și-a pus amprenta.

Sorin Cîmpeanu, ministru care a făcut parte din trei guverne în ultimii 10 ani, se mulțumește însă să constate, cu detașare, că „am ajuns cu calitatea educației într-un punct de minim”. Cu aceeași detașare privește rezultatele de la testele PISA, grevele din creșele din România, faptul că profesorii nu au nici astăzi salariile prevăzute de lege sau sumele ridicole ce sunt decontate elevilor pentru transportul județean.”, mai susțin deputații care au depus moțiunea.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

2 COMENTARII

  1. Ar fi bine să -și înainteze demisia domnul pierde vară, Tâmpeanu. A distrus tot sistemul educațional: la început a fost împotriva notelor mari apoi a dorit scoaterea tezelor, urmează module dar nu explică ce înseamnă pentru profesori, tot ce visează noaptea dă afară ziua. Pariez că nu știe a preda, e un cameleon politic.

  2. Urmează scoaterea notelor pentru a nu fi discriminare între elevi. Adică se poate ajunge in soi de Tâmpeanu in grădina politicii dacă ai noroc și te ridici deasupra împrejurărilor. Nu contează dacă ai studii de Agronomie ca domnul T. Dacă ești analfabet ca domnia sa poți ajunge ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare