joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneMaia Sandu: "Republica Moldova este alături de Ucraina"

Maia Sandu: „Republica Moldova este alături de Ucraina”

Vizită istorică la Kiev. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat capitala Ucrainei, în contextul războiului extrem de complicat din regiune. La finalul acestei vizite, Maia Sandu și-a exprimat susținerea pentru Ucraina și a promis că țara sa va continua să fie un spațiu ospitalier cu oamenii care fug acum de război.

După ce a văzut câteva orașe din regiunea Kiev, din care au rămas doar rămășițe de clădiri, de infrastructură și de istorie, Maia Sandu s-a declarat impresionată de forța cu care agresorii ruși au atacat construcții civile și au ucis oameni fără apărare. De asemenea, a văzut gropile comune de la Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați de armata rusă. La finalul acestui drum extrem de dificil și de impresionant, Maia Sandu a declarat public că Republica Moldova susține Ucraina și lupta ei pentru apărarea teritoriului.

În discuția pe care am avut-o, la Kyiv, cu Președintele Volodymyr Zelenskyy și echipa sa, mi-am exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și i-am asigurat că Republica Moldova este alături de Ucraina. Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm. Am agreat, de asemenea, în cadrul discuției cu Președintele Zelenskyy, că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană. Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor.„, a punctat Maia Sandu într-o declarație publică, postată pe pagina ei de socializare.

Atitudinea sa este una curajoasă, de vreme ce se discută de luni bune despre riscul ca Rusia să îndrepte armele și spre Republica Moldova, problemele din Transnistria intensificându-se și ele pe fondul contextului regional extrem de tensionat.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare