joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVictorie pentru USR în Parlament: "Am reușit! Primiți banii înapoi din amenzile...

Victorie pentru USR în Parlament: „Am reușit! Primiți banii înapoi din amenzile pentru formularul PLF!”

Eurodeputatul USR Vlad Gheorghe a anunțat o victorie obținută în Parlamentul României de partidul său, românii urmând să primească înapoi banii din amenzile cu care s-au ales pe perioada pandemiei în cazul necompletării formularului PLF.

Amenzile erau primite atât pentru necompletarea formularului pentru intrarea în țară, dar și de unii care au completat formularul, însă ulterior autoritățile nu-i găseau în baza de date, motiv pentru care au aplicat amenzi.

„Demersul nostru va repara o situație absurdă pe care PSD-PNL-UDMR a creat-o și pe care autoritățile se fac că n-o văd și n-o înțeleg. Românii n-au fost informați din timp cu privire necesitatea completării formularului la intrarea în țară. S-au trezit direct cu amenzile DSP acasă. Foarte mulți români au completat formularul PLF și tot degeaba. Autoritățile nu i-au mai găsit în baza de date și tot au primit amenzi. Alți români trec granița zilnic pentru a merge la muncă, prin urmare au primit deja mai multe amenzi de mii de lei. Este absurd. Încă o măgărie aruncată în fața cetățenilor de bună credență din partea unor conducători incompetenți și iresponsabili. Aceștia sunt marii specialiști PSD-PNL-UDMR cu experiență care ne conduc țara”, preciza Vlad Gheorghe în luna ianuarie 2022.

Vlad Gheorghe a precizat astăzi că Guvernul are la dispoziție două săptămâni pentru a pregăti normele de aplicare ale proiectului de lege.

„Am reușit! Primiți banii înapoi din amenzile pentru formularul PLF! Ieri a fost adoptat proiectul de lege copiat de PSD după cel scris de mine și colegii mei Stelian Ion și Silviu Dehelean, depus de USR încă din primele zile în care guvernul își bătea joc de români. Mai sunt max. 15 zile în care sunt obligați să dea normele de aplicare, să ştim ce avem de făcut. Stați pe recepție, o să anunț aici, pe pagina mea și pe conturile de Instagram, twitter şi TikTok!”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

În contextul în care multe dintre miile de amenzi date pentru necompletarea formularului de localizare a pasagerului (PLF), obligatoriu pentru toți cei care veneau în România din alte țări, au fost aplicate greșit, a fost stabilită acum, printr-un proiect adoptat de Parlament, anularea acestora și restituirea banilor plătiți. Formularul PLF a fost introdus în luna decembrie și eliminat în martie.

Potrivit proiectului de lege ce a primit votul decisiv în Parlament, amenzile contravenționale date pentru necompletarea formularului PLF, introdus prin OUG nr. 129/2021, și neplătite până acum vor fi anulate și scăzute din evidențele organelor de executare, iar sumele plătite deja vor fi restituite celor sancționați.

Cei care au plătit deja amenda pentru necompletarea formularului de intrare în țară vor putea primi banii înapoi, la cerere. Cererea va trebui depusă în termen de 90 de zile de la de la intrarea în vigoare a ordinului prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va stabili, după ce măsura se va aplica, procedura de restituire.

La începutul anului, avocații au explicat că valoarea amenzii (câteva mii de lei) raportată la faptă – mai exact, pericolul social al faptei – este disproporționată.

Totodată, aplicarea amenzilor pentru completarea eronată a formularului este contrară legii, precum și faptul că amenzile au fost aplicate automat, fără a se verifica imputabilitatea faptei și fără a exista martori care să confirme autenticitatea constatării.

Formularul PLF s-a aplicat în țara noastră între decembrie 2021 și martie 2022, iar amenzile pentru necompletarea lui la intrarea în țară puteau ajunge până la 3.000 de lei. (sursa: Avocatnet)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare