Cătălin Drulă, după propunerea de desființare a CNATDCU: „Să-ți fie rușine, Sorin Cîmpeanu!”

Cătălin Drulă, după propunerea de desființare a CNATDCU: „Să-ți fie rușine, Sorin Cîmpeanu!”

Noua lege a Educației vine, nici mai mult, nici mai puțin, cu intenția desființării instituției esențiale în analizarea plagiatelor, CNATDCU. Propunerea aparține chiar ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în plin scandal legat de plagierea lucrării de doctorat de către premierul României, Nicolae Ciucă. Liderul USR, Cătălin Drulă, a avut o reacție extrem de dură în fața acestei intenții, susținând că instituțiile din subordinea premierului fac tot posibilul să mușamalizeze adevărul în cazul său.

Concret, în proiectul de lege a învățământului superior articolul 145 aliniatul 7 propune: “(7) Sesizările privind existența plagiatului, aflate pe rolul Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare se soluționează cu aplicarea prevederilor legale în vigoare la data formulării sesizării”. Astfel, CNATDCU își pierde cu totul relevanța.

Drulă susține că toate aceste modificări sunt făcute în interesul premierului Nicolae Ciucă, a cărui teză de doctorat, analizată de jurnalista Emilia Șercan, ar fi plagiată într-o proporție semnificativă. Practic, cel puțin 42 de pagini din cele 138 ale lucrării de doctorat semnate de premierul Nicolae Ciucă ar fi plagiate. Liderul USR susține că ministrul Educației a decis să radă această instituție pentru a-i asigura premierului Ciucă un somn liniștit.

Proiectul legii învățământului superior prevede nici mai mult nici mai puțin decât desființarea CNATDCU. E vorba de acea instituție care trebuia să analizeze plagiatul premierului Ciucă, dar n-a putut să o facă. Instituțiile din subordinea lui Ciucă au intervenit slugarnic și rapid ca să prevină aflarea adevărului. Întâi CNATDCU a fost blocat cu descindere de procurori, apoi sesizările au fost anulate în instanță cu metoda “Coperta” de un judecător recompensat de PNL. Acum, ca să doarmă liniștit premierul, Cîmpeanu se oferă să radă cu totul instituția incomodă.

În plus, USR cere din nou demisia lui Sorin Cîmpeanu.

A spălat deja prea multe cadavre academice. Doi premieri cu pete sunt prea mult chiar și pentru un politruc. Nicolae Ciucă a arătat deja din ce este făcut și trebuie să iși însoțească ministrul pe drumul de ieșire. România este democrație și interesul unui hoț nu poate fi mai presus de țară. USR cere lui Iohannis, patronul acestor două marionete, să intervină pentru schimbarea proiectului de lege astfel încât CNATDCU să își facă treaba în continuare. Un gest de minimă onoare, mai ales că ar veni de la un profesor.„, a mai punctat Drulă în urma anunțului că instituția responsabilă cu analiza plagiatelor ar putea fi desființată.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.