miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCătălin Drulă, după propunerea de desființare a CNATDCU: "Să-ți fie rușine, Sorin...

Cătălin Drulă, după propunerea de desființare a CNATDCU: „Să-ți fie rușine, Sorin Cîmpeanu!”

Noua lege a Educației vine, nici mai mult, nici mai puțin, cu intenția desființării instituției esențiale în analizarea plagiatelor, CNATDCU. Propunerea aparține chiar ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în plin scandal legat de plagierea lucrării de doctorat de către premierul României, Nicolae Ciucă. Liderul USR, Cătălin Drulă, a avut o reacție extrem de dură în fața acestei intenții, susținând că instituțiile din subordinea premierului fac tot posibilul să mușamalizeze adevărul în cazul său.

Concret, în proiectul de lege a învățământului superior articolul 145 aliniatul 7 propune: “(7) Sesizările privind existența plagiatului, aflate pe rolul Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare se soluționează cu aplicarea prevederilor legale în vigoare la data formulării sesizării”. Astfel, CNATDCU își pierde cu totul relevanța.

Drulă susține că toate aceste modificări sunt făcute în interesul premierului Nicolae Ciucă, a cărui teză de doctorat, analizată de jurnalista Emilia Șercan, ar fi plagiată într-o proporție semnificativă. Practic, cel puțin 42 de pagini din cele 138 ale lucrării de doctorat semnate de premierul Nicolae Ciucă ar fi plagiate. Liderul USR susține că ministrul Educației a decis să radă această instituție pentru a-i asigura premierului Ciucă un somn liniștit.

Proiectul legii învățământului superior prevede nici mai mult nici mai puțin decât desființarea CNATDCU. E vorba de acea instituție care trebuia să analizeze plagiatul premierului Ciucă, dar n-a putut să o facă. Instituțiile din subordinea lui Ciucă au intervenit slugarnic și rapid ca să prevină aflarea adevărului. Întâi CNATDCU a fost blocat cu descindere de procurori, apoi sesizările au fost anulate în instanță cu metoda “Coperta” de un judecător recompensat de PNL. Acum, ca să doarmă liniștit premierul, Cîmpeanu se oferă să radă cu totul instituția incomodă.

În plus, USR cere din nou demisia lui Sorin Cîmpeanu.

A spălat deja prea multe cadavre academice. Doi premieri cu pete sunt prea mult chiar și pentru un politruc. Nicolae Ciucă a arătat deja din ce este făcut și trebuie să iși însoțească ministrul pe drumul de ieșire. România este democrație și interesul unui hoț nu poate fi mai presus de țară. USR cere lui Iohannis, patronul acestor două marionete, să intervină pentru schimbarea proiectului de lege astfel încât CNATDCU să își facă treaba în continuare. Un gest de minimă onoare, mai ales că ar veni de la un profesor.„, a mai punctat Drulă în urma anunțului că instituția responsabilă cu analiza plagiatelor ar putea fi desființată.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare