joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEvenimentEmilia Șercan face public mesajul de amenințare primit de la conducerea Academiei...

Emilia Șercan face public mesajul de amenințare primit de la conducerea Academiei de Poliție: „Vrei să ajungi ca Elodia?”

Până acum, mesajul de amenințare primit de Emilia Șercan în anul 2019, după ce scrisese despre plagiatul rectorului de la acea vreme al Academiei de Poliție, nu a fost niciodată prezentat publicului. Iată, însă, că în ziua publicării sentinței definitive, jurnalista arată conținut exact al mesajul de amenințare cu moartea primit la momentul respectiv: „Oprește toate activitățile pe care le ai în desfășurare… dacă nu vrei să urmeze calvarul. Vrei să ajungi ca Elodia? O să îți tăiem picioarele și mâinile”.

Chestorul de poliție Adrian Iacob și comisarul-șef Mihail Petrică Marcoci, ambii angajați ai Poliției Române în acest moment, au fost condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul amenințării Emiliei Șercan cu moartea în anul 2019. Celor doi li se interzice, cu titlu de pedeapsă complementară, următoarele drepturi pentru o perioadă de trei ani: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat; dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii; dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Mai mult, cei doi trebuie să urmeze unul sau mai multe programe de reintegrare social derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate și vor presta și 120 de zile de muncă la una dintre următoarele instituții: Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București sau Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare. Desigur, cei doi vor plăti jurnalistei Emilia Șercan daune morale în valoare de 80.000 de lei.

Jurnalista a publicat, așa cum a promis, conținutul mesajului de amenințare pe contul ei de socializare.

Am spus că în ziua în care se va pronunța sentința definitivă în dosarul amenințării mele cu moartea din 2019, amenințare primită după ce am scris despre plagiatul rectorului de atunci de la Academia de Poliție, dar și despre impostura generalizată din acea instituție, voi face public conținutul mesajului primit pe 15 aprilie 2019. Cei care m-au amenințat au primit o pedeapsa definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare, o nimica toată, taman încurajator pentru oricine să organizeze kompromaturi sau să amenințe cu moartea și alți ziariști.„, a scris Emilia Șercan în ziua în care Înalte Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința definitivă în cazul dosarului de amenințare cu moartea în care a avut calitatea de victimă.

După cum știm, și în prezent, jurnalista se confruntă cu o tentativă de kompromat, în urma publicării dovezilor potrivit cărora teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă ar fi plagiată.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare