vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticReacții după jignirile aduse Flaviei Boghiu de un dezvoltator imobiliar din Brașov:...

Reacții după jignirile aduse Flaviei Boghiu de un dezvoltator imobiliar din Brașov: „Oricât se chinuie niște rechini imobiliari să ne intimideze colegii, nu vor reuși”

Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, se confruntă de luni bune cu un comportament reprobabil al unui dezvoltator imobiliar deranjat de faptul că nu poate construi întotdeauna acolo unde își dorește, adică pe dealurile verzi ale orașului. Mai multe jigniri și amenințări au fost lansate în ultimele luni de afaceristul Kehaiyan Garbis la adresa viceprimarului cu atribuții în domeniul urbanismului, ultima dintre ele fiind postată pe rețelele de socializare zilele trecute, legată de faptul că „fața” Flaviei Boghiu l-ar inspira pe dezvoltatorul imobiliar să construiască… un bordel.

INVESTIGATORIA a arătat toate aceste insulte și amenințări de-a lungul timpului, începând din luna ianuarie a acestui an., când Kahaiyan Garbis își mărturisea dorința de a o vedea pe Boghiu în scaun cu rotile. De asemenea, am prezentat și motivele supărărilor afaceristului, dar și declarațiile lui cu privire la subiect. După ultimele postări ale acestuia au apărut și reacții din rândul USR în apărarea viceprimarului Brașovului.

Una dintre acestea aparține lui Cătălin Drulă, care susține că amenințările și insultele rechinilor imobiliari nu vor intimida administrația locală din Brașov.

Oricât se chinuie niște rechini imobiliari să ne intimideze colegii, prin astfel de gesturi reprobabile, nu vor reuși. Nu arată decât disperarea care i-a cuprins pe unii dintre ei că nu le mai merg afacerile dubioase pe modelul altor administrații. Faptul că s-a ajuns să vedem glumițe sinistre cu femei «machiate» de un pumn la ochi, făcute de către «tineretul liberal» din Brașov, sau instigări clare la violență din partea unui dezvoltator imobiliar care nu știe ce defăimări să mai folosească, doar-doar se recuplează la banii publici, ne demonstrează, o dată în plus, că facem bine ceea ce facem și nu ne vom opri aici. Colega noastră Flavia Boghiu are tot sprijinul nostru.

Trebuie precizat că Flavia Boghiu a depus o plângere penală la începutul acestui an împotriva lui Kehaiyan pentru amenințări, însă nici până la această dată nu a existat o măsură a autorităților pe această temă.

Și primarul Brașovului, Allen Coliban, a reacționat după ultimele postări ale afaceristului, precizând și el că reacția autorităților care se ocupă cu impunerea legii se lasă încă așteptată, fapt ce îl încurajează pe dezvoltatorul imobiliar să continue în aceeași linie în care s-a obișnuit.

Au trecut șase luni de când colega mea Flavia Boghiu a depus plângere penală împotriva aceluiași dezvoltator imobiliar cu tendințe mafiote pentru amenințările primite și încă nu s-a întâmplat nimic. Asta arată o altă mare problemă a sistemului de justiție și a statului român care, în multe rânduri, a arătat că nu face nimic pentru a-și proteja cetățenii.  În același timp, vedem și următorul lucru, faptul că Brașovul se schimbă și asta o simt și ei, dezvoltatorii imobiliari ca Kehaiyan Garbis-Vincențiu, care apelează la astfel de gesturi josnice cu gândul că ne pot face să dăm înapoi.
Nici vorbă. Vom continua și mai determinați să curățăm acest oraș și să ne asigurăm că orice construcție respectă rigorile legii. Pentru că e foarte simplu: suntem aici să muncim pentru oameni, nu împotriva lor, iar vechile metehne nu mai au ce căuta în administrația locală din Brașov.
Atât eu, cât și Flavia ne-am asumat să aducem o schimbare reală în Brașov și asta vom face, indiferent de amenințări, aluzii și defăimări.„, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

La rândul ei, Flavia Boghiu spune că nu se va lăsa intimidată de atitudinea dezvoltatorului imobiliar și că nu va da autorizații pe bază de hărțuiri și amenințări.

În ianuarie, mi s-a transmis că ar trebui să rămân în scaun cu rotile. Între timp, hărțuirile și amenințările publice au continuat. Dar nu pot autoriza construcții ilegale în baza presiunilor, amenințărilor, intimidărilor și hărțuirilor sau defăimărilor.”

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare