vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEvenimentCNCD a amendat compania Lukoil, pentru afișarea unui mesaj ofensator la adresa...

CNCD a amendat compania Lukoil, pentru afișarea unui mesaj ofensator la adresa femeilor: „Vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat compania Lukoil, după ce un angajat dintr-o stație a benzinăriei a afișat un mesaj ofensator la adresa femeilor. Conținutul său e următorul: Cu stimă, vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației; rușine să ducem mizeria dumneavoastră.

Deși suma cu care a fost amendată compania e una simbolică pentru o companie de talia Lukoil, în speță 5000 de lei, cei de la CNCD spun că ea ar trebui să fie considerată drept un semnal pentru toți operatorii economici, în ideea de a nu ofensa prin gesturi de acest fel, femeile. Anunțul a fost făcut de Cătălina Olteanu, membru al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care reiterează faptul că într-o societate civilizată, astfel de derapaje sunt inacceptabile. Cu atât mai mult cu cât ele vin din partea unor companii extrem de mari.

Suma pe care Lukoil o va plăti nu înseamnă mare lucru pentru o astfel de companie. Dar mă aștept ca semnalul public să fie extrem de clar. Discriminarea femeilor sub tot felul de pretexte, inclusiv de natură fiziologică, este inacceptabilă și trebuie sancționată de întreaga societate.„, a punctat Cătălina Olteanu.

Nu e prima dată când compania Lukoil primește amenzi în acest an. La începutul anului 2022, ANPC a verificat 55 de benzinării Lukoil şi a dat amenzi în valoare de 600.000 de lei, după ce au descoperit produse expirate, produse congelate cu aglomerări vizibile de gheaţă, vitrine frigorifice neigienizate, cu praf și insecte moarte, dar şi faptul că nu era respectat regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare indicat de producător.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare