CNCD a amendat compania Lukoil, pentru afișarea unui mesaj ofensator la adresa femeilor: „Vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației”

CNCD a amendat compania Lukoil, pentru afișarea unui mesaj ofensator la adresa femeilor: „Vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat compania Lukoil, după ce un angajat dintr-o stație a benzinăriei a afișat un mesaj ofensator la adresa femeilor. Conținutul său e următorul: Cu stimă, vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației; rușine să ducem mizeria dumneavoastră.

Deși suma cu care a fost amendată compania e una simbolică pentru o companie de talia Lukoil, în speță 5000 de lei, cei de la CNCD spun că ea ar trebui să fie considerată drept un semnal pentru toți operatorii economici, în ideea de a nu ofensa prin gesturi de acest fel, femeile. Anunțul a fost făcut de Cătălina Olteanu, membru al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care reiterează faptul că într-o societate civilizată, astfel de derapaje sunt inacceptabile. Cu atât mai mult cu cât ele vin din partea unor companii extrem de mari.

Suma pe care Lukoil o va plăti nu înseamnă mare lucru pentru o astfel de companie. Dar mă aștept ca semnalul public să fie extrem de clar. Discriminarea femeilor sub tot felul de pretexte, inclusiv de natură fiziologică, este inacceptabilă și trebuie sancționată de întreaga societate.„, a punctat Cătălina Olteanu.

Nu e prima dată când compania Lukoil primește amenzi în acest an. La începutul anului 2022, ANPC a verificat 55 de benzinării Lukoil şi a dat amenzi în valoare de 600.000 de lei, după ce au descoperit produse expirate, produse congelate cu aglomerări vizibile de gheaţă, vitrine frigorifice neigienizate, cu praf și insecte moarte, dar şi faptul că nu era respectat regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare indicat de producător.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.