vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneViktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump. Analist maghiar: "Dacă întâlnirea asta...

Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump. Analist maghiar: „Dacă întâlnirea asta nu vă îngrijorează, nu știu ce o va face”

Premierul ungar Viktor Orban s-a întâlnit în cursul zilei de ieri, 2 august, cu Donald Trump la clubul de golf al fostului președinte american din New Jersey. Potrivit unor informații, Orban este așteptat să vorbească la viitoarea ediție a Conferinței de acțiune politică conservatoare din Texas.

Orban și Trump au fost fotografiați dând mâna la terenul de golf Trump’s Bedminister, New Jersey, într-un videoclip difuzat de liderul ungar și de ministrul de externe al țării, Peter Szijjarto. Un aliat apropiat al lui Trump în timpul președinției sale, Orban este așteptat să vorbească la viitoarea ediție a Conferinței de acțiune politică conservatoare din Texas.

Orban a atras recent controverse după un discurs pe care l-a susținut chiar în România, la Băile-Tușnad, discurs care a generat îngrijorări în întreaga lume și a fost catalogat drept rasist chiar și de către apropiați ai liderului de la Budapesta.

Suntem dispuși să ne amestecăm unii cu alții, dar nu vrem să devenim popoare de rasă mixtă”. Discursul a fost larg criticat; unul dintre consilierii lui Orban, Zsuzsa Hegedus, a renunțat să urmărească discursul, numind-o „un text nazist pur”. Ulterior, Orban a emis o declarație în care spunea că „guvernul meu are o politică de toleranță zero cu privire la antisemitism și rasism”.

Analistul politic maghiar Andras Toth-Czifra a postat pe Twitter un comentariu foarte dur cu privire la această întâlnire.

Viktor Orban, șeful în funcție al unui guvern din NATO și UE este ocupat să se întâlnească cu personajul care a instigat o tentativă de lovitură de stat în Statele Unite. Dacă întâlnirea asta nu vă îngrijorează, atunci nu știu ce o poate face.

Pe pagina de socializare a premierului ungar, acesta a postat și o fotografie cu Donald Trump, iar în descrierea ei a menționat că întâlnirea constituie un fel de „alianță pentru pace”.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare