joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCătălin Teniță își dă demisia din USR: "Dacă nu particip la acest...

Cătălin Teniță își dă demisia din USR: „Dacă nu particip la acest efort, toate eforturile societății noastre din ultimii 5-6 ani se vor pierde”

O nouă demisie surpriză în USR! De data aceasta, protagonist este parlamentarul Cătălin Teniță, care a decis să părăsească USR și să se alăture lui Dacian Cioloș în noua lui formațiune, REPER. Teniță susține că a luat această hotărâre cu gândul că, dacă nu va încerca și această variantă, eforturile societății civile din ultimii ani se vor pierde.

Cătălin Teniță este unul dintre liderii USR care l-a contracandidat pe Cătălin Drulă la alegerile din vara acestui an și care, prin discursul lui, a arătat o altfel de perspectivă asupra modelul de lider pe care partidele din România ar putea să-l cultive. Din poziția de parlamentar, Teniță s-a concentrat asupra unor măsuri de stimulare a cititului în mediul rural și a promovat ideea de educație necesară pentru schimbarea autentică în bine a parcursului României.

Acesta și-a anunțat demisia în ședința Biroului Național al USR și a anunțat public, printr-o înregistrare postată pe Facebook că data de 1 septembrie este ultima zi în USR și prima zi în REPER.

Mi-am dat seama că sunt o grămadă de oameni care mă așteaptă să mă alătur unei inițiative noi, care să încerce să dea o nouă suflare dorințelor de reformă din această țară. Cred că este foarte important să înțelegem că pe partea de electorat care dorește reforma de substanță a României e nevoie de mai multe forțe politice, e nevoie de concurență, e nevoie să ne prezentăm fiecare oferta și electoratul să decidă. Dacă noi în acest moment continuăm să ne certăm între noi, continuăm să jucăm pe mize mici, continuăm să nu avem, în primul și în primul rând, în vizor interesele electoratului, dacă nu ne uităm la faptul că nu i-am servit așa cum trebuie, dacă nu acceptăm că așteptările electoratului nu au fost foarte bine servite, dacă mergem în această direcție eu nu cred că România în anul 2024 poate avea o șansă nouă, o șansă puternică de schimbare„, a declarat Cătălin Teniță.

Acesta susține că mai sunt și alți colegi din USR care au decis să facă un pas similar sau să susțină partidul lui Cioloș din dorința unei schimbări și consideră că demersul lui este important pentru ca eforturile societății civile din ultimii ani să aibă un sens real.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare