joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneGeorge Buhnici, sancționat de CNCD cu 20.000 de lei pentru afirmațiile discriminatorii...

George Buhnici, sancționat de CNCD cu 20.000 de lei pentru afirmațiile discriminatorii la adresa femeilor

Scandalul generat de niște declarații ale influencerului George Buhnici a preocupat opinia publică din România zile întregi. Acum a venit și rândul CNCD să-l sancționeze pe Buhnici, acesta fiind amendat cu 20.000 de lei pentru declarații discriminatorii, care încalcă dreptul la demnitate umană.

Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici.Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine.Și nu as vrea să mi se interpreteze, suntem la un festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, maai mergeți pe la sală fetelor!

Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!

Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!” Câți ani îi dai?”(…) Băi, dacă îți spun vârsta adevărată o să înțelegi că e minoră, că dacă scazi cât i-ai dat tu cu cât are ea, minoră iese.

Acestea sunt declarațiile analizate de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, afirmații care aparțin influencerului George Buhnici, intervievat de un post de televiziune în timpul desfășurării unui festival. CNCD consideră că aceste afirmații făcute în cadrul emisiunii TV „XNS”, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană.

Imediat după difuzarea interviului, opinia publică din România a reacționat dur, taxând astfel misoginismul și sexualizarea persoanelor minore, iar vreme de zile întregi dezbaterea s-a prelungit pe marginea subiectului. În consecință, Buhnici a pierdut un contract cu o instituție bancară și a fost nevoit să publice un material video în care prezenta scuze publice celor care s-au simțit ofensați de declarațiile lui, motivând că a spus toate acele lucruri „din dorința de a șoca și de a impresiona audiența„.

Sursă foto: George Buhnici, FB

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare