vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCOMUNICAT DE PRESĂ: O nouă mega-afacere de 25 milioane Euro din banii...

COMUNICAT DE PRESĂ: O nouă mega-afacere de 25 milioane Euro din banii publici ai craiovenilor

USR Dolj a aflat cu stupoare zilele trecute că Primăria Craiova se pregătește să lovească din nou, de data aceasta decisiv, bugetul Municipiului Craiova pe următorii 4 ani!

În perioada aceasta este în desfășurare o licitație privind un contract cadru pentru întreținerea gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco pe o perioadă de 4 ani. Suma contractului este cuprinsă între 12,5 mil. Euro și 25 mil. Euro. Până acum s-a înscris o singură firmă, celebră deja, Sports Fields (fostă Cris Garden) firmă cu strânse legături cu administrația Gabriela Firea și implicit PSD.

 

Pentru a avea termen de comparație și a ne da seama cât de uriașă și aberantă este suma de 25 mil. Euro, aceeași firmă a câștigat licitația pentru întreținerea gazonului de pe Arena Națională în 2019 pentru suma de 19 mil. Ron (adică approx. 4 mil. Euro pe 4 ani, adică 1 mil. Euro pe an). La nici 3 ani distanță, Primăria Craiova este dispusă să plătească o suma de șase ori mai mare, adică peste 6 mil. Euro pe an pentru întreținerea unei suprafețe de gazon similare cu cea de pe Arena Națională.

 

Aceeași firmă – Sports Fields a câștigat în luna August 2022 și licitația de schimbare a gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco, în valoare de 600.000 Euro. Astfel, costul total plătit de municipalitate pentru organizarea festivalului IntenCity a ajuns la 5 mil. Euro. Ceea ce iese în evidență este faptul că ne-ar costa de zece ori mai puțin să schimbăm gazonul în fiecare an decât să încheiem un contract cadru pentru întreținerea acestuia în valoare de 6 mil Eur pe an! Suma ce se intenționează a se plăti pe întreținerea gazonului în următorii 4 ani și anume 25 mil Euro este egală cu jumătate din costul construirii stadionului Ion Oblemenco. Ca să vă faceți o idee, dragi craioveni, din acești bani s-ar putea asfalta 30 km de străzi sau s-ar putea construi de la zero atât de necesar Spitalul de Pediatrie!

Este evident faptul că doamna Primar Olguța Vasilescu trebuie sa ofere explicații cetățenilor Craiovei pentru ”oportunitatea” cheltuirii sumei de 25 mil Euro din taxele și impozitele plătite de noi toți. USR se va opune categoric încheierii contract, menit să sărăcească definitiv acest oraș având în vedere că suma de 6 milioane Euro reprezintă peste jumătate din bugetul anual dedicat investițiilor, buget oricum extrem de firav în acest moment.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare