sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPSD, PNL, UDMR și AUR s-au unit din nou ca să-i protejeze...

PSD, PNL, UDMR și AUR s-au unit din nou ca să-i protejeze pe politicieni

Astăzi, în comisia de administrație a Senatului, USR a solicitat din nou dezbaterea inițiativei de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, dar solicitarea a fost respinsă cu votul PSD-PNL-UDMR-AUR.

După votul din Senat pentru majorarea salariilor pentru politicieni, PSD, PNL, UDMR și AUR s-au unit din nou ca să îi protejeze pe politicieni și au refuzat să dezbată astăzi proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Astăzi, în comisia de administrație a Senatului, USR a solicitat din nou dezbaterea inițiativei de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, dar solicitarea a fost respinsă cu votul PSD-PNL-UDMR-AUR. 

Această inițiativă stă la sertarul comisiei de administrație din decembrie 2021, când a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, și a depășit cu mult termenul de raport din 2 februarie 2022. 

Eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali reprezintă un act de normalitate, legalitate, moralitate și decență. Respingerea solicitării de azi a USR de eliminare a acestora demonstrează încă o dată că PSD, PNL, UDMR și AUR legiferează doar pentru interesele proprii, nu pentru români.” spune Daniel Gheba, deputat USR Dolj.

În 23 septembrie, USR a cerut Biroului Permanent al Senatului să pună initiațiva în dezbaterea plenului și să ceară celor două comisii de raport să se reunească și să emită rapoartele. 

USR a rămas singurul partid care dorește eliminarea pensiilor speciale – atât pentru primari, cât și pentru parlamentari – astfel încât pensia să fie calculată unitar, pe baza unui singur criteriu, al contributivității. 

Nota Redacției: Acesta este un comunicat de presă și prezintă în mod unilateral perspectiva USR.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare