sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCorpul de Control al MAI a verificat achiziția de mașini pentru Poliție....

Corpul de Control al MAI a verificat achiziția de mașini pentru Poliție. Lucian Bode: „Achiziția publică a respectat prevederile legale”

După ce presa a semnalat problema achiziției a 600 de autoturisme marca BMW de către Poliția Română, prin firma condusă de omul de afaceri Michael Schmidt, ministrul de Interne, Lucian Bode, a trimis Corpul de Control al MAI pentru a verifica dacă acolo a fost vorba de o licitație cu dedicație. Ministrul a ieșit într-o conferință de presă și a precizat că din verificări reiese că achiziția publică a respectat prevederile legale.

Poliția a susținut, încă de la debutul scandalului public, că la licitația cu pricina s-a prezentat un singur distribuitor, după ce anul precedent nu s-a prezentat nimeni.

Astfel, a fost semnat un acord cadru, pentru un minim de 300 și un maxim de 600 de autoturisme marca BMW, seria 3, 4×4, la un preț per unitate de numai 32.000 de euro, fără TVA, având în vedere că prețul de catalog este de peste 38.600 de euro, fără TVA

Totuși, pe fondul presiunii publice, Corpul de Control al MAI a fost trimis să verifice modalitatea în care s-a realizat această achiziție și Lucian Bode a ieșit într-o conferință de presă, pentru a-și prezenta concluziile. Acesta susține că totul a fost legal și că liderul USR, Cătălin Drulă, dezinformează. Cu atât mai mult cu cât, la momentul licitației, chiar Drulă era ministru al transporturilor și a fost de acord cu caietul de sarcini.

Corpul de control al MAI a constatat următoarele: necesitatea achiziției este reală și evidentă. Poliția Rutieră are nevoie de mijloace performante. Toată documentația tehnică a fost întocmită, analizată și agreată de către structurile de specialitate ale MAI, MT, primind totdată și girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiții. Întregul proces s-a derulat cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparență și legalitate, trecând prin toate filtrele. Avizul de legalitate a fost dat de Autoritatea care supraveghează toate achizițiile din România. Licitația este corectă iar domnul Drulă dezinformează cu bună știință.

La 12 nov 2020 se emite HG 971 prin care se aprobă necesitatea cheltuielilor acestui proiect, semnată de asociatul politic mai nou al dlui Drulă, dl Ludovic Orban, în care veți găsi achiziționarea de 300 autospeciale.„, a precizat Lucian Bode în conferința de presă.

Acesta a insistat asupra faptului că la mijloc e o dezinformare și l-a ironizat pe Cătălin Drulă pentru faptul că a acuzat o licitație cu dedicație, al cărei caiet de sarcini a fost aprobat chiar de acesta.

Singurul aspect care ne interesează la MAI e dezinformarea. Mă aflu în fața dumneavoastră să combat această dezinformare cu argumente. Fostul ministru Drulă face acuzații grave, cu atac la persoane, vorbind despre acte semnate de dânsul. Ar fi de râs dacă nu ar fi plâns. Cere să se sesizeze DNA. Să înțelegem că se autodenunță. Dl Drulă sesizează OLAF, în condițiile în care aceste specificații au fost pe masa lui Drulă și Ghinea. Întreaga documentație o vom pune la dispoziția tuturor instituțiilor competente.„, a mai precizat ministrul de Interne.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare