sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVlad Gheorghe: "Știți care-i problema? Nu că avem discursuri rasiste la adresa...

Vlad Gheorghe: „Știți care-i problema? Nu că avem discursuri rasiste la adresa României, ci că liderii români au acceptat aceste discursuri”

Eurodeputatul german Guido Reil a lansat un atac dur la adresa României, țară despre care a spus că nu ar trebui să fie în UE și NATO, ba mai mult decât atât, a susținut că sunt prea mulți români și bulgari în Germania. Totul s-a întâmplat în cadrul dezbaterilor care au avut loc în Parlamentul European pe tema aderării României și Bulgariei la Schengen. Ca urmare a acestui atac, europarlamentarul Vlad Gheorghe din partea grupului Renew Europe a reacționat extrem de ferm.

Printre altele, Vlad Gheorghe consideră că această comparație a României cu Vestul Sălbatic, așa cum a fost ea făcută de eurodeputatul german, vine din calitatea slabă a politicienilor români care ne-au reprezentat de-a lungul vremii în structurile Uniunii Europene. Mai mult, el susține că aceste atacuri vin la adresa României, pentru că liderii țării au permis asta. De asemenea, Gheorghe remarcă foarte corect și faptul că de la momentul declarației eurodeputatului german, niciun oficial român nu a ieșit cu o reacție.

De ce își permit unii eurodeputați germani, austrieci, olandezi etc. să facă terci România în discursuri și în voturile din Parlamentul European? Pentru că singura activitate a lui Iohannis la nivel european este să-și găsească el un loc călduț după ce-i expiră și al doilea mandat turistic la Președinție. Pentru că în fruntea guvernului îl avem pe Ciucă ”Să Trăiți” care abia citește de pe foaie în română. Pentru că la întâlnirea miniștrilor ne reprezintă unii ca Daea. Pentru că în Parlamentul European a avut două mandate la rând Dăncilă.”

Pe de altă parte, faptul că țara noastră nu se află deja în Schengen e tot o problemă internă a României, lucru sesizat foarte clar de Vlad Gheorghe. Practic, el arată că și alte țări ale Uniunii Europene au probleme legate de justiție, corupție, infrastructură sau mediu, însă fac parte din Schengen. Ca atare, vina poate fi privită tot ca una internă.

Discursul germanului de extremă dreaptă, eurodeputatul Guido Reil care a zis că sunt prea mulți români și bulgari în Germania și România n-are ce căuta în UE și în NATO nu e nimic surprinzător. El e un extremist, asta e plătit să facă – discursuri extremiste, cum făceau UKIP ca să obțină Brexit, deși ei luau salariu de la Parlamentul European și după Brexit Nigel Farage și-a luat cetățenie germană ca să rămână-n UE. Problema nu e că extremiștii sunt extremiști, ci că președintele, premierul, ministrul de externe sunt slabi, absenți, incapabili. Ați auzit vreo poziție oficială din partea lor de ieri până azi?„, a mai ]ntrebat Vlad Gheorghe.

Mai mulți eurodeputați români au sancționat tonul eurodeputatului Guido Reil, membru al partidului de extremă dreapta AfD, la adresa României.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare