sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneȘpagă la CNAIR: Florea Dascălu, prins în flagrant de procurori când lua...

Șpagă la CNAIR: Florea Dascălu, prins în flagrant de procurori când lua o mită de 15.000 lei

Un nou dosar se află pe masa procurorilor anticorupție, de data aceasta protagonist fiind Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Acesta este urmărit penal pentru luare de mită, trafic de influență în formă continuată și, nu în ultimul rând, oferirea de informații nedestinate publicității pentru a favoriza câștigarea unor licitații.

Directorul CNAIR a fost prins în flagrant de procurori pe data de 22 octombrie, când lua o spagă constând într-o sumă de 10.000 de lei și foloase materiale estimate la 5000 de lei. Acesta ar fi primit șpăgi recurente de la administratorul unei societăți comerciale pentru a-i sprijini acestuia din urmă activitatea și pentru a-l favoriza în câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.

Potrivit procurorilor, faptele s-ar fi petrecut în a doua jumătate în acestui an, când directorul CNAIR, Florea Dascălu, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor în dosar), în mod repetat, sume de bani și alte foloase, în valoare totală de 37.060 lei, pentru ca în schimb să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând și îndeplinindu-și promisiunile cum că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv. Vorbim, evident, despre favorizarea omului de afaceri din Arad în câștigarea de contracte de lucrări și deszăpezire.

Mai mult, Florea Dascălu ar mai fi pus la dispoziția afaceristului informații nedestinate publicității, care l-au ajutat pe acesta din urmă să câștige o serie de licitații organizate de CNAIR.

Astfel, pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante.”, mai arată procurorii, făcând referire la flagrantul organizat pe data de 22 octombrie.

Dascălu Florea va fi prezentat astăzi Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

SURSĂ FOTO: captură video Digi 24

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare