joi, iulie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneOpt europarlamentari români din grupul Renew Europe cer întâlniri cu premierul Olandei...

Opt europarlamentari români din grupul Renew Europe cer întâlniri cu premierul Olandei pe tema aderării României în Schengen

Opt europarlamentari români din grupul Renew Europe solicită întrevederi premierului Olandei și Camerei Reprezentanților din parlamentul olandez pentru a lămuri rezervele pe care Olanda le are cu privire la aderarea României la spațiul Schengen. Este vorba despre europarlamentarii Vlad Gheorghe, Ramona Strugariu, Dragoș Tudorache, Alin Mituță, Vlad Botoș, Nicolae Ștefănuță, Dragoș Pâslaru și Dacian Cioloș.

Aceștia au transmis două scrisori comune către premierul Olandei, Mark Rutte, și Camera Reprezentanților din parlamentul olandez prin care cer o întâlnire cu șeful guvernului și o discuție cu comisia de afaceri europene pe subiectul accesului României în spațiul de liberă circulație Schengen.

Partidul politic pe care îl reprezentați și Coaliția pe care o conduceți au o responsabilitate în fața poporului olandez, dar în egală măsură în fața românilor și a restului cetățenilor europeni. Deciziile legate de Schengen nu ar trebui să fie conduse doar de agendele naționale, ci de o perspectivă mai largă și de o analiză atentă a efectelor acestora față de toți europenii. Ne oferim să facem tot ce ne stă în putere pentru o decizie pozitivă a guvernului olandez în vederea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen”, se arată în scrisoarea trimisă premierului Mark Rutte.

Cererea celor 8 europarlamentari români din grupul Renew Europe vine în urma moțiunii pe care parlamentarii olandezi au adoptat-o ​​pe 20 octombrie, la doar o zi după Rezoluția Parlamentului European de susținere a aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Citind Moțiunea dumneavoastră, suntem convinși că un schimb de opinii mai direct asupra evoluțiilor din țara noastră va răspunde întrebărilor dumneavoastră referitoare la implementarea legislației UE și a acquis-ului Schengen de către România. Ați îndreptat aceste întrebări către guvernul dumneavoastră, dar considerăm că, în calitate de legiuitori, ne putem ajuta reciproc pentru a ne asigura că guvernele noastre țin seama în mod corespunzător de toate perspectivele și, prin urmare, iau deciziile corecte pentru poporul olandez, respectiv pentru poporul român”, au mai subliniat europarlamentarii români.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare