marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUSR Craiova propune crearea unui centru integrat de colectare deșeuri, cu bani...

USR Craiova propune crearea unui centru integrat de colectare deșeuri, cu bani din PNRR

USR Craiova propune înființarea unui centru integrat de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar, proiect cu finanțare europeană prin PNRR, unde craiovenii să poată aduce deșeurile voluminoase, care nu pot fi colectate în containerele speciale care există în acest moment la blocuri și case. 

Inițiator Cezar Dragoescu, consilier local USR: “Vrem să creștem calitatea vieții craiovenilor. Facem apel către administrația PSD să înființeze un astfel de centru cât mai repede”

”Una dintre problemele majore care ne afectează pe toți în acest moment, fie că ne dăm sau nu seama, este problema deșeurilor. Ne afectează, în primul rând, sănătatea și mediul în care trăim. 

În Craiova există numeroase gropi ilegale de gunoi cu astfel de deșeuri. Prin urmare, realizarea unui astfel de centru ar trebui să fie o prioritate pentru administrația locală pentru că pune la dispoziția locuitorilor un loc special amenajat unde pot să le aducă.

În plus de asta, avem 83 milioane de euro disponibili prin Componenta C3 – Managementul deşeurilor, în cadrul PNRR. Nu trebuie decât să depunem cererea de finanțare”, declară Cezar Drăgoescu, consilier local USR Craiova.  

Concret, prin acest centru se va putea asigura colectarea deșeurilor reciclabile și biodeșeurilor care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum și a fluxurilor speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din demolări și construcții pentru renovări realizate în interiorul locuinței (moloz, mobilă etc).

Nota Redacției: Acesta este un comunicat de presă și reprezintă unilateral perspectiva USR DOLJ

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare