joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDrulă susține că are confirmarea faptului că Lucian Bode a plagiat și...

Drulă susține că are confirmarea faptului că Lucian Bode a plagiat și îi cere demisia

Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, a constituit în zilele precedente un adevărat subiect de dezbatere publică, mai ales după implicarea unor lideri ai USR în transcrierea acestei lucrări la Biblioteca Națională a României. Acum, Cătălin Drulă susține că are confirmarea faptului că Bode și-a plagiat teza de doctorat chiar de la Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai și îi cere demisia de urgență.

Anunțul a fost făcut în dimineața acestei zile de liderul USR, Cătălin Drulă, care susține că „Lucian Bode a plagiat. Avem confirmarea de la universitatea care i-a dat diploma. Așteptăm demisia din Guvern”.

Și Cristian Ghinea, care a anunțat demersul de transcriere a tezei de doctorat a lui Bode arată că această comisie a universității absolvite de ministrul de Interne a fost pusă în situația de a preciza un fapt absolut jenant, și anume acela că nu a verificat și calitatea tezei.

Conform Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, Lucian Bode a plagiat. Dacă era universitar, UBB îl putea sancţiona, zice decizia. Cum este ministru, trebuie să urmeze o demisie. Furtul este furt. Pe lângă plagiat, nivelul de gradiniţă al tezei pune Comisia UBB în situaţia de a preciza că NU a analizat calitatea tezei. E evidentă acolo o rușine sănătoasă: știm că e penibil nivelul, dar noi nu am analizat asta. Însă noua conducere a UBB nu poate ignora faptul că pe acest referat jenant scrie doctorat și UBB.

De altfel, USR a sesizat Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare în luna octombrie cu privire la presupusul plagiat al ministrului de Interne, Lucian Bode.

Subiectul plagiatului lui Bode a izbucnit în urma unei intervenții televizate a ministrului de interne, care și-a manifestat iritarea la adresa celor care spun că și-ar ține teza de doctorat la secret și a punctat că, pe viitor, intenționează să îi trimită la tribunal pe cei care vor mai deschide public subiectul.

În urmă cu 2 ani, jurnaliști interesați de lucrarea mea au spus că teza poate fi consultată de oricine, fiind vorba de o lucrare publică. Teza este accesibilă la Biblioteca Universitară Lucian Blaga, cât și la Biblioteca Națională. Toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat teza de doctorat mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți.”

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare