miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneO jurnalistă din Craiova, amenințată de un interlop apropiat de PSD. Reacția...

O jurnalistă din Craiova, amenințată de un interlop apropiat de PSD. Reacția USR Dolj

USR Dolj a condamnat vineri, printr-un comunicat de presă, încercarea lumii interlope din Craiova de a intimida o jurnalistă prin varii forme de amenințări.

USR a acuzat totodată că respectiva campanie de intimidare s-a desfășurat inclusiv prin implicarea administrației PSD a orașului Craiova.

„Sub protecția administrației PSD, lumea interlopă din Craiova a prins aripi și a trecut la fapte, având în vedere faptul că zilele trecute, o ziaristă din Craiova a fost amenințată (atât ea, cât și copiii ei) de un așa-zis dezvoltator imobiliar, puternic conectat în lumea interlopă craioveană.

Simbioza PSD-clanuri interlope este astăzi la apogeu și reprezintă modul putred în care PSD și acoliții lor consideră de cuviință să facă politică.

USR Dolj rămâne ferm pe poziții în ceea ce privește libertatea presei pentru ca aceasta să-și poată îndeplini rolul esențial pe care îl are în orice democrație”, a transmis USR Dolj.

Potrivit stiricraiova.ro, patronul Gloria Residence, Emanuel Bănică (foto 1), dezvoltator imobiliar din Craiova, a trecut la intimidări și amenințări la adresa ziariștilor. Nemulțumit că afacerea sa a făcut subiectul unor materiale de presă, subiecte tratate și de redacția stiricraiova.ro, în urma unor dezvăluiri publicate pe o pagină de Facebook, Bănică a abordat-o pe jurnalista de la TV Oltenia, Anca Ochianu (foto 2), căreia i-a reproșat că „afacerile i se duc la vale din cauza ziariștilor”.

Dezvoltatorul, care are o relație strânsă de prietenie cu viceprimarul PSD Aurelia Filip, prietenie recunoscută public de aceasta din urmă, a acuzat-o pe jurnalistă că ar orchestra „atacuri” la adresa lui și a edilului secund cu care este în strânsă relație. Afaceristul i-a dat de înțeles că are pe lângă el oameni dispuși să-i execute ordine, aducându-i în discuție și pe copiii ziaristei.

„Acest potent om de afaceri considerând că îi șade frumos să mă abordeze într-un club și să îmi reproșeze că m-aș afla în spatele articolelor de presă și postărilor de pe rețelele de socializare în care se vorbește despre legătura sa cu viceprimarul Aurelia Filip. A tinut sa imi sublinieze ce fel de prietenie ii leaga in ultimii ani, dar si sa imi precizeze ca afacerile i se duc la vale din cauza ziaristilor. Mai ca imi venea sa il compatimesc pe saracul Banica pana cand mi-a adus in discutie copiii si cateii sai pe care ii plateste zilnic si ar trebui totusi sa le dea de lucru, lasand clar sa se inteleaga ca oricand mie sau copiilor mei ni se poate intampla ceva (…) eu nu am nevoie de catei care sa imi scrie articolele”, a povestit jurnalista Anca Ochianu pe Facebook.

Pe 7 noiembrie, Anca Ochianu a depus plângere pe numele lui Emanuel Bănică, sesizarea fiind înregistrată de Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Craiova. În cursul acestei zile, mai mulți martori care au asistat la „întâlnire” sunt audiați de organele de cercetare. (citiți AICI mai multe detalii)

În ceea ce-l privește pe Emanuel Bănică, vă readucem în atenție inclusiv o fotografie în care apărea în 2019 în piscina unei case pe care o cumpărase cuplul Olguța Vasilescu – Claudiu Manda.

„Claudiu Manda a cumpărat casa de la un interlop, Bănică Emanuel, membru în banda Topino, care fura bani din bănci italiene folosindu-se da carduri clonate. Având aceste noi date, cred că subevaluarea achiziției făcute de șeful comisiei de control SRI poate fi interpretată într-o nouă lumină”, declara la acea vreme Horațiu Buzatu, fost deputat de Dolj.

Gazeta de Sud a susținut că Manda a achiziționat casa nu de la Emanuel Bănică, ci de la Monica Bănică, o rudă a acestuia. Femeia a scos casa la vânzare cu 380.000 de euro însă Manda a fost, se pare, suficient de convingător astfel încât să plătească finalmente suma de 230.000 de euro.

Totodată, privind personajul Emanuel Bănică, amintim că în 2009 a fost reținut de polițiștii de la Crimă Organizată la cererea autorităților italiene, pentru clonarea de carduri bancare. Tânărul, pe atunci în vârstă de 21 de ani, era suspect că ar fi furat 100.000 de euro de la mai multe bănci din orașele Roma, Pescara, Padova, Rimini și Bologna. De altfel, un raport al poliției italiene descrie în amănunt operațiunea „Topino”, prin care au fost reținuti respectivii români. În acest raport apar și fotografiile suspecților, printre care și a lui Emanuel Bănică.

Pe imaginile luate cu camerele de supraveghere, Emanuel Bănică este indicat alături de doi complici montând la ATM-urile bancare dispozitive skimmer și microcamere pentru a clona apoi carduri. Câțiva ani mai târziu, Emanuel Bănică a devenit om de afaceri în Craiova, prieten cu mulți oameni politici importanți ai orașului. Cei mai mulți sunt din PSD. Firma Emanuel Project Construct, deținută de Emanuel Bănică, a construit două blocuri P+2+M în cartierul Bariera Vâlcii, dar are și alte proiecte imobiliare. Într-o emisiune TV, Claudiu Manda s-a apărat spunând că nu l-a văzut în viața sa pe Emanuel Bănică, casa fiind cumpărată de la Monica Bănică. (sursa: Gazeta de Sud)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare