vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneEXCLUSIV! Consilierul județean, Cornel Bleajă, reținut pentru agresiune sexuală

EXCLUSIV! Consilierul județean, Cornel Bleajă, reținut pentru agresiune sexuală

În urma articolelor publicate de INVESTIGATORIA cu privire la comportamentul inadecvat al lui Cornel Bleajă, consilier județean și profesor de fizică la o școală din orașul Zimnicea, Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman a decis să se auto-sesizeze și a demarat cercetările. În urma acestora, Cornel Bleajă a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței cu propunere de menținere a măsurii privative de libertate.

Acuzația oficială formulată de polițiști împotriva lui Cornel Bleajă este aceea de agresiune sexuală, ceea ce confirmă faptul că spusele elevelor sale sunt susținute de adevăr. Amintim că întregul caz a ieșit în lumina reflectoarelor, după ce publicația noastră a prezentat în exclusivitate situația unor eleve ale profesorului de fizică, eleve care s-au plâns că acesta le-ar atinge în mod nepotrivit.

Scandalul a izbucnit după ce una dintre eleve ar fi refuzat să mai iasă din casă și să meargă la școală. Dirigintele fetei în vârstă de 15 ani a aflat de la aceasta că profesorul de fizică Cornel Bleajă a atins-o în mod nepotrivit în timpul orelor si în pauze, ba chiar că ar fi sărutat-o.

Și nu e singura elevă care s-a plâns de comportamentul profesorului, pentru că o alta elevă în vârstă de 13 ani confirmă că a trecut prin aceeași experiență. Situația a fost confirmată pentru INVESTIGATORIA și de foste eleve ale profesorului de fizică.

În timpul orei, dădea ture printre rândurile de bănci, și acolo unde era așezată fata care îi sărea în ochi, lăsa telefonul propriu pentru ca doritoarea să își scrie numărul de telefon. Apoi despre gesturi, da, atingea fetele care vizual îi plăceau. Am fost una dintre acele fete, care din senin, în timpul orei, așezată în bancă, simt prezența profesorului la spate, îmi pune mâinile pe umăr masând ușor, se apleacă și îmi șoptește „Așa îmi place!”, cu un zâmbet pe față. Știam și cunoșteam insinuările, în schimb nu am spus nimănui nimic, știau doar câteva prietene. Tipul asta de gesturi se repetau. În toți cei trei ani de curs.„, ne-a mărturisit Delia, o fostă elevă a lui Cornel Bleajă.

Directorul școlii nr 4 din Zimnicea, Petru Peia, ne-a confirmat faptul că există niște suspiciuni legate de un comportament inadecvat al profesorului și a promis că se va întruni la nivelul școlii o comisie de anchetă pentru a elucida situația, menționând că profesorul de fizică și-a justificat comportamentul prin faptul că el e apropiat de elevi și îi mai sărută părintește.

L-am contactat, firește, și pe Cornel Bleajă, pentru a ne explica situația. Acesta ne-a cerut să-i definim sărutul și ne-a amintit că e cuvântul lui împotriva cuvântului unor copii.

Ce înseamnă un sărut? Care e definiția sărutului? Deci, sărutul, definiția lui, se poate numi aceeași pe care o știu eu: deci a săruta înseamnă alte chestii. Îți spun de ce am demisionat: situația asta îmi periclita poziția la clasă și să nu mai las loc de interpretare până se soluționează cercetarea și să nu existe nici dubii din partea copiilor respectivi, să creadă că aș pune presiune pe ei în vreum fel pentru ceea ce au declarat, că toată lumea are dreptul să declare ce vrea.„, a declarat Bleajă pentru INVESTIGATORIA.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

11 COMENTARII

  1. NU CRED CA DOMNUL BLEAJA AR PUTEA FACE ASA CEVA MIA FOST PROFESOR SI NU AM VAZUT SA NIMIC GRESIT IN COMPORTAMENTUL DOMNULUI ESTE UN PROFESOR DE NOTA 10 NU CRED CA AR PUTEA SA II FACA ASTA FICEI LUI PENTRU CA FATA IAR PUTEA FI FICA ASTEA SUNT NISTE ABERATI PARAREA NEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare