vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVlad Gheorghe: "Harta Ungariei Mari pe fular... Hai, că te și umflă...

Vlad Gheorghe: „Harta Ungariei Mari pe fular… Hai, că te și umflă râsul – vă dați seama ce mare act ”politic” a făcut Viktor Orban azi?”

Viktor Orban a generat din nou controverse în România, după ce a purtat la cel mai recent meci al naționalei maghiare un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, din care făcea parte și o bucată din Transilvania. Publicarea fotografiilor de la meci chiar pe pagina sa de socializare de către Viktor Orban a generat reacții de tot felul în societatea românească. Însă o explicație plauzibilă pe marginea acestui gest vine din partea europarlamentarului Vlad Gheorghe.

Vlad Gheorghe, europarlamentar al Grupului Renew Europe, susține că gestul lui Orban nu este întâmplator și că acesta este acum destul de pus la colț în Uniunea Europeană. Gesturile acestea la adresa României ar fi, din punctul de vedere al europarlamentarului, o formă de șantaj.

Viktor Orban mai bagă puțin bățul prin gard, sperând că poate să șantajeze UE să-i deblocheze banii din PNRR. Viktoraș, tată, e clar pentru toată lumea că ești marioneta lui Vladimir Putin în Europa Unită. Dacă porți fulare cu ”Ungaria Mare” nu impresionezi pe nimeni, să știi, poate mai sună Vladimir să te mângâie pe cap, dar altceva nu primești de la lumea civilizată.„, a scris Vlad Gheorghe pe pagina lui de socializare.

Europarlamentarul arată că în această sesiune plenară se va vota la Strasbourg o nouă rezoluție a Parlamentului European referitoare la situația statului de drept în Ungaria și condiționarea alocărilor financiare către Ungaria, prin PNRR, de garanții cu privire protejarea bugetului UE.

Harta Ungariei Mari pe fular… Hai, că te și umflă râsul – vă dați seama ce mare act ”politic” a făcut Viktor Orban azi?! Pfoai, gata, ne-a convins, de frica lui Orban și-a Ungariei Mari o să voteze Europa să îi dea miliarde de euro pe mână lui și regimului de corupți care-l înconjoară și-i zic sărumâna lui Putin când le mai dă niște presiune la gaz. Știți care-i treaba? Extremismele și populismele astea nu-și au locul în 2022 în Europa. Cei care vor să rămână de căruță în secolul trecut să rămână sănătoși, dar la Kremlin, cu Putin și prietenii, nu pe-aici. Dacă nici după Brexit, dacă nici după pandemie, dacă nici cu războiul la granițe nu ne dăm seama că suntem mai puternici împreună și tot ne mai uităm la mini-dictatorii ăștia închipuiți cu nostalgii expirate…„, a mai punctat europarlamentarul român.

Vlad Gheorghe susține că, chiar în această seară (n.r. – 21 noiembrie) comisarul pentru Justiție a spus în plenul Parlamentului că există dovezi despre achiziții ilegale, conflict de interese și deturnare de fonduri europene în Ungaria. Ceea ce ar explica atitudinea cel puțin stranie, dar și agresivă, a premierul ungar în acest context delicat pentru ei.

Articolul precedent
INTERVIU cu Mehrzad Moghazehi despre tragedia iraniană: “Atâta timp acolo se vinde armament și se cumpără resurse naturale ieftine, trebuie să fie haos acolo. De asta nu intervine nimeni”
Articolul următor
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare