sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticMărturii vechi și noi despre dosarul Tel Drum: “Vreau să dau și...

Mărturii vechi și noi despre dosarul Tel Drum: “Vreau să dau și eu o informație, probabil importantă: Nițulescu a picat testul la detectorul de minciuni”

Intervievat din nou în platoul televiziunii Realitatea Plus, Liviu Dragnea a prezentat, chipurile, pentru prima dată, o informație pe care a mărturisit-o în același context, cu doi ani în urmă, tot pentru fosta lui consilieră, Anca Alexandrescu, și anume că Teodor Nițulescu, fost prefect al județului Teleorman, ar fi picat testul cu detectorul de minciuni în timpul anchetei pe dosarul Tel Drum.

Dragnea susține că întregul rechizitoriu e compus din poveștile unor personaje politice care au vrut să scape de dosarele lor penale și astfel, printr-un târg cu procurorii, au făcut mărturisiri vagi și fără probe, cum că ar fi de notorietate implicarea lui în afacerea Tel Drum.

Mai mult, Dragnea pretinde că presa care a documentat subiectul ar fi primit rechizitoriul “pe stick” încă dinainte ca dosarul, compus din sute de volume, să fi ajuns la instanță.

Am văzut, printre alte informații scurse din dosar, mă rog, din rechizitoriu… Cei care au publicat au primit stick probabil cu rechizitoriul, înainte să ajungă la instanță. Printre altele, spune acolo, martorul cheie al acuzării, Nițulescu, ce declara ăla. Vreau să dau și eu o informație, probabil importantă: Nițulescu a picat testul la detectorul de minciuni. Adică nu cred că te mai poate lua cineva în serios… Adică s-a arătat că minte. Dar procurorul a decis să facă așa, așa s-a  angajat să facă și Șova, că și el e denunțător. Șova a zis prima dată că da, că vrea să facă testul, și după ce-a picat Nițulescu, a renunțat și n-a mai vrut. Asta era rechizitoriul ăla, aste-a probele.

Cu doi ani în urmă, însă, Dragnea a spus aproximativ același lucru despre Nițulescu și despre Șova, însă a pretins că informația asta ar trebui să fie nouă pentru public.

Mi-aduc aminte, cred că în 2017, a fost adus și Nițulescu, ca și denunțător, dar a fost o întâmplare care nu le-a convenit foarte mult. Părerea mea este că lui i-au fost date niște materiale, pe care să le învețe și să le reproducă. Sigur că n-a putut să le învețe pe toate o dată și a fost nevoie să îl cheme de mai multe ori, că atât îi mergea memoria, dar nu asta e cel mai important lucru. Ci faptul că s-a solicitat ca acest domn să facă testul cu detectorul de minciuni. Bineînțeles a zis că normal că-l face, l-a făcut și, ce să vezi, a picat! Un pic mincinos. Și domnul Șova spera că n-o să fie condamnat și a făcut și el niște denunțuri…”, spunea Dragnea în anul 2020, tot pentru Anca Alexandrescu.

Acum, însă, el spune că n-are nicio emoție cu privire la dosarul Tel Drum și că nu a fost niciodată în spatele afacerii.

 “Păi unde dracului eram în spatele Teldrumului? Mâine, poimâine vor spune că sunt în spatele nu știu cărei companii.  Știi câte volume are dosarul ăsta? Opt sute și ceva. De volume, nu hârtii. Domnule, dar foarte bine, dar să se uite pe el judecătorii, să vadă, e vreo probă acolo, în afară de toată povestea, de fapt, toate poveștile? A, că vine Nițulescu și spune minciuni, am înțeles. Că vine Șova și spune minciuni, am înțeles. Au făcut înțelegeri cu  DNA-ul. Nițulescu avea niște dosare și, ca să scape… La Șova la fel, la Șova urma un proces. Ponta a zis același lucru că era de notorietate cu Teldrumul, că nu știu ce, adică el promisese că va denunța, dar când a ajuns acolo nu prea avea ce să spună, că nu e foarte bun la invenții așa și a făcut un denunț așa răsuflat. N-am absolut nicio emoție cu dosarul Teldrum.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare