miercuri, mai 31, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUSR și Forța Dreptei atacă la CCR legea PNL care favorizează mafia...

USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea PNL care favorizează mafia imobiliară și limitează opțiunile ONG-urilor de contestare a actelor de urbanism

USR și Forța Dreptei au atacat la CCR inițiativa legislativă PNL care favorizează mafia imobiliară prin limitarea drastică a capacității ONG-urilor de a se adresa justiției atunci când au suspiciuni că anumite construcții ar fi ridicate cu încălcarea prevederilor legale.

Semnatarii documentului susțin că legea restrânge, în mod profund neconstituțional, accesul la justiție, prin reducerea radicală – de la 5 ani la 1 an – a termenului în care organizațiile civice pot ataca în instanță hotărârile prin care sunt aprobate documentațiile construcțiilor. Totodată, legea scurtează termenul în care pot fi introduse cererile de anulare, de suspendare sau de intervenție.

Prin reducerea acestor termene doar pentru o categorie de persoane juridice, legea instituie un tratament defavorabil pentru reprezentanții societății civile, contrar art. 16 din Constituție privind egalitatea în drepturi.

Senatorul USR Raoul Trifan, membru în Comisia de administrație publică, susține că legea impune termene foarte scurte pentru contestarea avizelor de construcție și elimină din elementele de transparență obligatorie din timpul etapelor construcției. „Scopul este de a debalansa complet echilibrul dintre comunitate și dezvoltatori, în favoarea celor din urmă.  Acest lucru nu poate rămâne așa. Chiar dacă au 70% din Parlament, PSD, PNL și UDMR nu pot face chiar orice vor în România”, susține Raoul Trifan.

În sesizarea depusă la CCR sunt invocate și alte argumente, precum lipsa fundamentării temeinice și încălcarea unor convenții internaționale în materia drepturilor omului, la care România este parte.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare