vineri, mai 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneNiculae Bădălău, revocat din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi

Niculae Bădălău, revocat din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi

Arestat pentru luare de mită, fostul parlamentar PSD, Niculae Bădălău a fost revocat prin votul Parlamentului din funcția de vicepreședinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi. Totul s-a petrecut la solicitarea USR și PSD, care au cerut plenului revocarea acestuia din funcție. Votul în favoarea revocării a fost covârșitor.

Cu 308 voturi pentru și o abținere, fostul lider PSD de Giurgiu a fost demis din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi. În acest moment, Bădălău se află în arest preventiv pentru 30 de zile, în urma sentinței Curții de Apel București. Acesta este protagonist într-un dosar în care este acuzat de procurorii DNA că i-a oferit mită în cuantum de 170.000 de euro unui primar din județul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Primarul căruia Niculae Bădălău i-ar fi oferit mită e Dan Păsat, un fost deputat PNL care a avut la rândul său problemele cu legea, fiind condamnat în 2013 pentru șantaj la trei ani de închisoare. Mai trebuie menționat fapctul că Păsat este cel care l-a denunțat pe Bădălău la DNA. În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, în perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

Bădălău şi-a preluat mandatul la Curtea de Conturi în octombrie 2020.

Raportul Comisiilor parlamentare de buget-finanțe, citit astăzi în plenul Parlamentului arată faptul că reputația lui Bădălău este iremediabil afectată și el nu mai poate îndeplini condițiile necesare ocupării acestei funcții.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare