joi, mai 2, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneO funcționară din secretariatul Primăriei Pașcani a obținut 37.100 de euro și...

O funcționară din secretariatul Primăriei Pașcani a obținut 37.100 de euro și 37.900 de lei din șpăgi pentru angajări, autorizații sau încadrări în grad de handicap

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a Monicăi Oneață, angajată a Primăriei Pașcani, care, în decurs de doi ani, a reușit să strângă din șpăgi 37.100 euro și 37.900 de lei. Acuzată de trafic de influență în formă continuată, angajata instituției publice a promis mai multor persoane că le va rezolva diverse probleme în schimbul unor sume de bani.

Monica Oneață a fost inspector în cadrul Compartimentului Secretariat/Registratură din Primăria Municipiului Pașcani, județul Iași, și, din probele administrate de procurorii DNA rezultă că aceasta ar fi promis mai multor persoane că se va ocupa de soluționarea unor dificultăți pe care aceștia le aveau cu obținerea unor documente, a unor autorizații, întocmirea unor dosare pentru încadrare în handicap și altele de această natură.

Procurorii au reținut în sarcina femeii cel puțin 13 acte materiale pe infracțiunea de trafic de influență și totul s-a desfășurat în perioada septembrie 2019 – iulie 2021.

În acest interval, Monica Oneață ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sumele totale de 37.100 euro și 37.900 lei, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani și că îi va determina pe aceștia să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani, constând în angajări în cadrul instituției menționate mai sus, obținerea unor autorizații de construire, a avizelor sau a altor documente necesare construcției unor imobile, încadrarea în grad de handicap și obținerea pensiei aferente.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. menționăm că procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu patru inculpați, acuzați, de asemenea de infracțiunea de cumpărare de influență.

Cei patru inculpați au declarat că recunosc comiterea faptelor și au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, fiind au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, respectiv 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepselor.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare