marți, martie 28, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăInstantaneu PoliticCătălin Drulă: "Bugetul pe 2023 este un buget inflaționist și mincinos. Risipa...

Cătălin Drulă: „Bugetul pe 2023 este un buget inflaționist și mincinos. Risipa și iresponsabilitatea fiscală a PNL-PSD continuă”

Parlamentarii USR au depus peste 500 de amendamente la bugetul dorit de coaliția de guvernare. Aceștia susțin că bugetul de stat pe anul 2023 pe care PSD și PNL vor să îl adopte vine cu creșteri de cheltuieli pentru a păstra toate privilegiile și sinecurile politicienilor de la putere.

USR a depus peste 500 de amendamente care vizează eliminarea pensiilor speciale și transparentizarea PNDL 3, sprijinirea prosumatorilor din România să producă energie. Parlamentarii USR au mai depus amendamentele pentru creșterea bugetului medicinei de familie, pentru a asigura masă caldă și transport gratuit tuturor elevilor, pentru a reduce impozitarea muncii și pentru a continua proiectele importante de infrastructură.  

Bugetul are cifre umflate și estimări nerealiste, fiind fundamentat pe prognozele aceluiași Institut Național de Statistică, responsabil pentru măsluirea cifrelor privind creșterea economică din 2022.

Parlamentarii USR susțin că, prin votarea bugetului în forma actuală, cheltuielile statului vor crește semnificativ în 2023: cheltuielile de personal cresc cu 3,59 miliarde lei mai mult, cheltuielile cu bunuri și servicii cresc cu peste 3,5 miliarde lei. Totul din banii obținuți din taxele și impozitele pe care le plătesc cetățenii și firmele.

Ei spun că totul este prezentat în mod mincinos în proiectul de buget drept o scădere, prin raportare la un PIB umflat cu aproape 156 de miliarde de lei (de la 1.396,2 miliarde lei în 2022 la 1.552,1 miliarde lei proiecția pe 2023).

În loc să taie din cheltuielile statului pentru a direcționa banii spre investiții, coaliția PSD-PNL continuă risipa, pe spatele românilor și firmelor cărora le-au crescut și le vor crește în continuare taxele și impozitele. Subestimarea cheltuielor și a deficitului bugetar, la pachet cu supraestimarea veniturilor, este subliniată, de altfel, și de Consiliul Fiscal”, spune Cătălin Drulă, președintele USR.

USr arată că investițiile prinse în bugetul de stat pe 2023 sunt rupte de realitate. Aproape 20% din totalul investițiilor anunțate triumfalist ar trebui să vină din PNRR, în condițiile în care reformele de care depind acești bani europeni sunt blocate. De exemplu, coaliția PSD-PNL refuză să elimine pensiile speciale care în bugetul de anul viitor îi vor costa pe români mai mult cu 248 milioane de lei.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare