vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneLucian Bode publică pe Facebook o scrisoare deschisă către omologul său austriac:...

Lucian Bode publică pe Facebook o scrisoare deschisă către omologul său austriac: „Pe minciuni și nedreptate nu se poate construi nimic măreț și durabil”

În ziua depunerii moțiunii simple împotriva lui, Lucian Bode publică pe Facebook o scrisoare deschisă în limba română către omologul său austriac, Gerhard Karner. Deși e puțin probabil că ministrul de interne al Austriei să citească textul lui Bode, acesta din urmă susține în scrisoare că Karner a mințit când l-ar fi asigurat de susținerea Austriei în procesul de aderare a României la spațiul Schengen.

Bode a fost acuzat în aceste zile de faptul că ar fi mințit cu privire la asigurările date de Austria cu privire la susținerea țării noastre în procesul de aderare la Schengen, așa că această scrisoare deschisă are, de fapt, rolul de a inversa acuzația. Astfel, Bode susține că nu înțelege ce s-a întâmplat cu omologul său austriac și ce l-a determinat să-și schimbe radical poziție în câteva zile.

Despre aceste asigurări pe care susține că le-a primit din partea Austriei a scris Bode în cadrul textului publicat în social-media:

Vă scriu însă, din păcate, pentru a-mi exprima profunda indignare față de votul dumneavoastră din Consiliul JAI, împotriva aderării României la spațiul Schengen, asta după ce pe 23 noiembrie la Viena, în prezența colegilor noștri, îmi dădeați asigurări că sunteți „un prieten al României”, iar poziția dumneavoastră “nu este împotriva României ci împotriva unui sistem nefuncțional care nu trebuie extins cu niciun stat”.

Mai mult, Bode îi transmite omologul său austriac faptul că a luat o decizie nedreaptă, injustă, fără nicio justificare reală, care creează la nivelul UE prejudicii uriașe și un precedent periculos în actualul context geopolitic.

Pentru că nu doar meritul României și al cetățenilor români a fost călcat în picioare odată cu acest vot, dar și valorile și principiile care ne ghidează la nivel european. Toate statele membre au putut vedea cum Austria a adoptat o decizie arbitrară ce încalcă flagrant dreptul României de a fi stat membru cu drepturi depline al spațiului Schengen, iar argumentele pe care le-ați avut la finalul acestui proces pur și simplu nu au nicio legătură cu realitatea.„, mai susține Bode în scrisoare.

De asemenea, acesta face referire și la contactele directe ale lui cu Karner și susține că acesta și-ar fi schimbat poziția într-un mod radical, fără a fi avut vreun motiv real în acest sens.

În întrevederea noastră din luna ianuarie m-ați asigurat de susținerea Austriei pentru aderarea la spațiul Schengen, iar în cadrul Conferinței ministeriale a Forumului Salzburg de la București, Austria și-a dat acordul pe o declarație comună în care toți membrii salutau susținerea aderării României la spațiul Schengen. Nimeni nu a putut înțelege ce s-a întâmplat în două zile, de ce v-ați schimbat fundamental poziția, în condițiile în care nu apăruse niciun element nou. Ați tratat românii și România într-o manieră nedreaptă, discriminatorie și ilogică. Îmi pare rău să vă spun, dar modul acesta de conduită și acțiune nu este adecvat pentru niciun om politic al Uniunii Europene.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare