vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUn lider social-democrat cere PNL Iași retragerea sprijinului politic acordat primarului Mihai...

Un lider social-democrat cere PNL Iași retragerea sprijinului politic acordat primarului Mihai Chirica

O descindere de amploare a DIICOT la primăria din Iași arată gravitatea cazurilor de corupție care se petrec acolo. Suspiciuni de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, delapidare îl urmăresc și în aceste zile pe primarului orașului, Mihai Chirica, un adevărat colecționar de dosare penale. Un lide social-democrat îi cere, din acest motiv, liderului PNL Iași, Alexandru Muraru, retragerea sprijinului politic acordat lui Chirica.

Un nou caz de corupție la Primăria Iași pune din nou sub semnul întrebării integritatea administrației publice locale și a primarului orașului, Mihai Chirica. Acesta nu este nici pe departe în prima situație de acest fel, Chirica fiind deranjat de mai multe ori de organele de anchetă de-a lungul timpului.

Deși acum, Chirica este interogat în calitate de martor în dosar, reacțiile la nivel politic n-au întârziat să apară. Astfel, președintele PSD Iași, Maricel Popa, susține că e numai demisia ar mai putea fi soluția prin care Mihai Chirica să-și spele păcatele față de comunitatea locală. Tot senatorul menționat susține că-și dorește ca, în urma acestor descinderi, grupul infracțional organizat din cadrul primăriei Iași să fie destructurat.

Am fost efectiv siderat de această nouă descindere a organelor de anchetă. După desantul DNA de luni, iată că astăzi procurorii DIICOT au organizat o amplă acțiune în care principalul vizat este, din nou, primarul Mihai Chirica. În ultimii ani, Iașul a fost făcut de rușine la nivel național de un vremelnic conducător care s-a întrecut pe sine în culegerea de dosare penale de pe urma faptelor din administrația locală. Caracatița infracțională din Primăria Iași trebuie destructurată și puse bazele unui sistem administrativ transparent, care să funcționeze în temeiul legii și nu al bunului plac și intereselor personale și de grup. Demisia lui Mihai Chirica este mai mult decât morală și absolut necesară. S-a ajuns deja mult prea departe. Mihai Chirica, singurul bine pe care îl mai poți face este demisia.  Redă Primăria ieșenilor!”, a punctat senatorul Maricel Popa într-un comunicat transmis astăzi presei.

Mai mult, acesta solicită liderului PNL Iași, Alexandru Muraru, să-i retragă lui Chirica sprijinul politic și astfel să se delimiteze de acțiunile reprobabile ale primarului orașului. El susține că nu se așteaptă de la Mihai Chirica la o decizie de onoare în acest sens și că acesta este motivul pentru care a ales să facă această solicitare direct liderului județean PNL.

Nu am așteptări de la primarul Mihai Chirica cu privire la demisie. A pierdut de foarte mult timp bruma de onoare pe care o avea. Cred însă că sunt suficiente motive rezonabile și multiple abateri de la principiile democrației și ale bunului simț ca președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru să se delimiteze public și să îi retragă imediat sprijinul politic primarului de Iași.

Altfel, Alexandru Muraru ne arată că este complice și părtaș acțiunilor și faptelor pentru care primarul Mihai Chirica este anchetat penal, iar orașul va rămâne, în continuare, prizonier mafiei imobiliare și grupurilor de interese create în Primăria Iași.

Amintim faptul că DIICOT cercetează fapte dintr-un dosar privind constituirea unui grup infracțional organizat și vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcționari din administrația publică locală cu atribuții în domeniul emiterii și urmăririi respectării documentațiilor de urbanism. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse la audiere 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.

Și Mihai Chirica a ajuns la audieri. Acesta este interogat momentan în calitate de martor.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare