miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFost deputat PSD cere ajutor de urgență pentru un aparat auditiv în...

Fost deputat PSD cere ajutor de urgență pentru un aparat auditiv în valoare de 6386 de lei

Petre Cioabă a devenit deputat de Teleorman după ce Liviu Dragnea a fost forțat de împrejurări să petreacă niște ani la Penitenciarul Rahova. După finalizarea mandatului, fostul parlamentar și-a menținut statutul social la nivel local, continuând să fie președintele Organizației de Pensionari PSD din Teleorman. Și, pentru că nu mai auzea bine doleanțele pensionarilor cu carnet de partid, Petre Cioabă și-a dorit un aparat auditiv performant. Până aici totul e în regulă. Numai că Petre Cioabă a decis că nu-și permite, din pensie, să plătească dispozitivul și a cerut Consiliului Local Alexandria un ajutor de urgență. Da, adică acel tip de ajutor pe care, de obicei, comunitățile locale îl acordă oamenilor nevoiași, aflați în situații limită, de obicei cu privire la intervenții medicale urgente și prea costisitoare.

Povestea a fost adusă în spațiul public de consilierul local PNL, Gabriel Bulumac, care s-a declarat uimit de cererea fostului deputat, care, printre altele, nu e doar beneficiarul unei pensii decente, ci are și familie care are posibilitatea să-l spriine. Mai mult, cerșeala unui fost deputat în cadrul oficial al Consiliului Local Alexandria l-a determinat pe Gabriel Bulumac să-i solicite acestuia public demisia de onoare.

Oameni buni, pe masa Consiliului Local al municipiului reședință de județ-Alexandria, a ajuns un caz social de o gravitate fără precedent și am nevoie de ajutorul vostru: președintele organizației de pensionari psd, fost consilier județean, fost deputat – Petre Cioabă are o mare problemă, acesta și-a achiziționat aparat auditiv în valoare de 6386 de lei și dorește un ajutor din partea comunității.”, a anunțat consilierul local PNL, Gabriel Bulumac.

Potrivit referatului întocmit de o comisie din cadrul Serviciului Ajutoare, Beneficii și Servicii Sociale, care s-a prezentat la domiciliul fostul parlamentar pentru a face fireasca anchetă socială, Petre Cioabă locuiește împreună cu soția, și ea pensionară, într-un apartament „modest mobilat” și „curat întreținut”, compus din trei camere.

Cioabă Petre, are vârsta de 76 ani, este pensionar si primeste o pensie în sumă de 3084 lei/lună. Cioabă Floarea, sotie, are vârsta de 75 ani, este pensionară si beneficiază de o pensie in sumã de 2927 lei/lună. Familia Cioaba locuieste într-un apartment compus din trei camere, proprietate personală, modest mobilat, curat întreținut. Domnul Cioabă Petre a declarat că s-a împrumutat la diferite persoane fizice, în prezent aflându-se in imposibilitatea de a-și achita datoriile catre aceștia, motiv pentru care solicită acordarea unui ajutor de urgent.„, se arată în referat.

Practic, fostul deputat și actualul președinte al Organizației de Pensionari PSD din Teleorman și-a dorit un aparat auditiv performant și n-a găsit sprijin la apropiați, așa că a fost nevoit să se împrumute peste nivelul posibilităților sale financiare. De ce menționăm performanța aparatului auditiv?

Ei bine, pentru că, la o scurtă trecere prin oferta de pe piața liberă, observăm că prețul mediu al unui aparat auditiv cu performanțe mediocre este de câteva sute de lei, așa că dispozitivul dorit de fostul deputat e unul într-adevăr performant, însă ajutorul de urgență al comunității nu se acordă pentru situații în care omul fără posibilități financiare își dorește bunuri de lux.

Am verificat oferta pieței și în privința aparatelor auditive care au valoarea cuprinsă în jurul sumei de 6000 de lei și am remarcat că acestea au un comutator cheie, o cheie pentru a regla volumul, astfel încât utilizatorul poate, în funcție de necesitate, să ajusteze dimensiunea volumului și o formă potrivită pentru răspunsul în frecvență al ieșirii de pierdere a auzului de tip pantă, o gamă largă de precizie și un control eficient al sunetului, capabil să iasă din afara tuturor tipurilor de zgomot.

Culmea e că deputatul, acum șef al pensionarilor pesediști din Teleorman, are, potrivit propriilor declarații de avere, inclusiv sume de bani puse deoparte. Asta a verificat și consilierul local PNL, Gabriel Bulumac, care constată, în urma cercetărilor proprii, că „deși domnul Cioabă are o pensie decentă și a ocupat o poziții de deputat și de consilier județean, acesta încearcă să obțină bani de la comunitate prin intermediul unor minciuni și înșelătorii.

La ce minciuni și înșelătorii se referă Gabriel Bulumac? Ei bine, se pare că, de fapt, fostul deputat PSD de Teleorman, care a ocupat locul lui Dragnea în Parlament după condamnare, are un card la BCR cu suma de 121.500 lei și unul la CEC cu 51.300.

Acesta a mai încasat indemnizație de parlamentar numai pe anul 2020 în valoare de 132.000 lei. Soția, deși pensionară, încă lucrează ca profesor la Școala Sanitară Postliceală de unde încasează un salariu de 33.000 lei net/an. Totul pe lângă pensiile menționate mai sus.

Extras din declarația de avere a lui Petre Cioabă din anul 2021

Ce e și mai interesant e că referatul atașat cererii fostului deputat a fost avizat pozitiv de primarul orașului Alexandria, Victor Drăgușin. Așadar, primarul Alexandriei a considerat că achiziționarea unui aparat auditiv de lux de către un fost parlamentar, cu tot felul de avuții și venituri, ar trebui să fie susținută de comunitatea locală. Așteptăm cu interes și solicitarea altor foști parlamentari de ajutoare de urgență de la comunitatea locală din Teleorman. Cine știe? E posibil să aibă și alți parlamentari trecuți de prima tinerețe nevoie de ajutor de urgență pentru proceduri medicale sau chiar pentru augumentări, liposucții sau proceduri estetice prea costisitoare după ce devii „fost”. Important de știut e că în Alexandria au toate șansele să găsească înțelegere și sprijin financiar. De urgență…

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare