joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneBuică, demisie cu efect întârziat de la șefia AEP. USR solicită debarcarea...

Buică, demisie cu efect întârziat de la șefia AEP. USR solicită debarcarea de urgență a acestuia de la conducerea instituției

După ce a fost acuzat de ANI că și-a angajat cumnata în cadrul Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu-Buică și-a anunțat demisia de la șefia instituției, însă este vorba despre o demisie cu efect întârziat, acesta dorind să plece din funcție abia peste o lună, ceea ce a atras o reacție critică din partea USR.

Comunicatul AEP privind demisia lui Buică: „Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”.

În acest context, USR a solicitat coaliției de la putere, PSD-PNL, să nu mai aștepte și să-l demită de urgență pe Buică de la șefia AEP, întrucât acesta reprezintă „un pericol pentru democrație”.

„Șeful AEP, Florin Mitulețu-Buică, și-a dat demisia. Dar nu de astăzi.

Vrea să mai stea o lună în fruntea AEP, așa că și-a înregistrat demisia începând cu data de 13.02.2023.

Cer PSD și PNL să dea curs solicitării USR și să îl demitem imediat, pe cale parlamentară. Încă o lună cu actualul șef la AEP, un om compromis, este un pericol pentru democrație.
Trebuie să înțeleagă și ei că AEP este o instituție fundamentală pentru democrație, este instituția care organizează și veghează asupra alegerilor din România, iar în fruntea ei trebuie să stea profesioniști, nu unelte de partid.

Florin Mitulețu pleacă oricum prea târziu din funcție. Am cerut demisia lui încă din decembrie 2021, când a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Am depus cerere de revocare în Parlament. PSD și PNL au ales să îl țină în brațe.

Mai mult, în aprilie anul trecut, au încercat să îl scape de închisoare printr-un amendament trecut pe furiș în Comisia Administrativă. Am reușit să îi oprim.

Demisia, ACUM, nu peste o lună”, a declarat liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu.

Amintim că ANI l-a acuzat pe Mitulețu că și-a angajat nelegal cumnata în funcția de consilier la cabinetul vicepreședintelui AEP, iar în acest sens a fost formulată și o plângere la Parchetul General.

Comunicatul ANI: „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Constantin – Florin Mitulețu Buică a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de președinte al Autorității Electorale Permanente a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la cabinetul vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier”.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare