joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAcțiune de protest împotriva lui Lucian Bode: "Șeful polițiștilor e hoț"

Acțiune de protest împotriva lui Lucian Bode: „Șeful polițiștilor e hoț”

O acțiune de protest a fost organizată de USR în fața Administrației Prezidențiale și Ministerului de Interne, cu scopul de a pune presiune asupra clasei politice să-l demită pe Lucian Bode, despre care Comisia de Etică a UBB a spus că e plagiator. Purtând un banner pe care era scris: "Șeful polițiștilor e hoț", câțiva membri ai USR au încercat astfel să mențină presiunea pentru demiterea lui Bode.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a punctat faptul că, deși au trecut două zile de la verdictul de plagiat, Lucian Bode este în funcția de Ministru de Interne și spune că, prin această acțiune de protest speră că autoritățile statului nu vor uita că Lucian Bode este un plagiator dovedit.

Nu este singura acțiune de protest de după verdictul de plagiat în cazul ministrului de Interne. Pe aeroportul de la Cluj, cu doar o seară în urmă, Bode a fost așteptat de un cetățean care purta o pancartă pe care era scris: „Demisia, L. Bode! Rușinea Sălajului!”, acesta reușind să-i și transmită verbal ministrului plagiator un mesaj: „Demisia, domnule Bode! Să vă fie rușine. Sunteți plagiator dovedit! Să vă fie rușine! Și nu ne ajutați deloc cu intrarea în Schengen. Situația asta chiar nu ne ajută deloc!

În fața acelui cetățean, Lucian Bode a zâmbit și a mers mai departe. De altfel, cu privire la plagiat, acesta susține că Universitatea Babeș-Bolyai a făcut un abuz, prin intermediul Comisiei de Etică, analizând o lucrare redactată în anul 2018 folosind normele actualizate în 2020-2022. Astfel, se vede destul de clar că Bode nu are vreo intenție de a demisiona în condițiile date și numai presiunea publică asupra autorităților statului ar putea schimba situația.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare