miercuri, februarie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDeși DNA a demarat urmărirea penală a șefului CFR, Grindeanu continuă să-l...

Deși DNA a demarat urmărirea penală a șefului CFR, Grindeanu continuă să-l protejeze. Reacția USR cu privire la comunicatul Ministerului Transporturilor

Procurorii DNA au anunțat luni, 16 ianuarie, că au început urmărirea penală față de Alexandru Ion Simu, directorul companiei de stat CFR SA, respectiv față de Petru Ceșa, director general adjunct în cadrul aceleiași companii.

Concret, Ceșa ar fi semnat în fals numirea lui Simu în funcția de conducere a Regionalei CFR Timișoara, asta în cazul în care celui ultim menționat i-ar fi încetat mandatul de interimar la conducerea CFR.

De asemenea, DNA i-a acuzat pe cei doi că au concediat o angajată pe care o bănuiau că ar fi transmis către ziariști detaliile ilegalității.

Redăm comunicatul DNA: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

SIMU-ALEXANDRU ION, director general interimar al Companiei Naționale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

– instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

– instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

CEȘA PETRU, director general adjunct tehnic în cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

– uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2022, suspectul Ceșa Petru, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celuilalt suspect, și-ar fi arogat atribuțiile funcției de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deținea această funcție sau o împuternicire în acest sens și a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timișoara. Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu-Alexandru Ion, suspectul Ceșa Petru ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcții de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CNCF CFR SA.

După apariția în spațiul public a uneia dintre acele decizii, suspectul Ceșa Petru, la instigarea celuilalt, în urma unei cercetări disciplinare formale, ar fi emis două decizii prin care unei subordonate, bănuită că ar fi remis presei documentul respectiv, i-ar fi fost desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare, cu încălcarea prevederilor din Codul Muncii, motivând că ‘angajata nu a reușit să-și dovedească nevinovăția’.
Acționând în această manieră, cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalți angajați din subordine pentru ca pe viitor suspecții să nu se mai vadă expuși ‘riscului’ ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA”.

Ca reacție, USR a cerut demiterea lui Simu de la conducerea CFR, însă din comunicatul oficial al Ministerului Transporturilor reiese că ministrul PSD de resort, Sorin Grindeanu, îl va menține în funcție.

„Omul lui Grindeanu de la CFR SA, urmărit penal de DNA

Este vorba despre acel Ion Simu sub a cărui conducere Complexul Astoria a ajuns pe nimic la băieții deștepți.

Acel Simu de dragul căruia Grindeanu l-a executat din Consiliul de Administrație al CFR SA pe singurul specialist în domeniul feroviar de acolo.

Acel Simu care, la marele miting al cămășilor albe al lui Dragnea, suplimenta vagoanele din funcția de director al regionalei CFR Timișoara, ca să aducă mai mulți protestatari la București.

Ministerul Transporturilor a transmis presei doar atât: ‘Ministerul Transporturilor și Infrastructurii nu exprimă puncte de vedere în legătură cu activitatea instituțiilor statutului român care sunt partea a puterii judecătorești. Totodată, reamintim că reprezentanții consiliului de administrație ai unei societăți au competența de numire a directorului general’. (Greșelile de ortografie aparțin autorilor de la MTI).

Este inacceptabil ca Grindeanu să nu-l demită pe directorul CFR SA. Este de necrezut ca acest personaj să mai ia și o singură decizie (dezastruoasă, că altfel nu știe) pentru infrastructura feroviară din România.

Liniștea din biroul lui Grindeanu este asurzitoare. Până acum, pare că îl protejează pe Simu precum Iohannis pe Bode”, a transmis USR.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare