miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrima generație europeană fără tutun. Milionul de semnături prin care pot fi...

Prima generație europeană fără tutun. Milionul de semnături prin care pot fi schimbate politicile UE privind fumatul

Inițiativa cetățenească europeană pentru un mediu fără tutun și prima generație europeană fără tutun până în anul 2030 a fost lansată luni, 16 ianuarie 2023. 

Inițiativa cetățenească europeană este o modalitate unică prin care cetățenii Uniunii Europene se pot implica activ în procesul de elaborare a politicilor UE, solicitându-i Comisiei Europene să propună noi acte legislative. Dacă în decurs de un an inițiativa obține 1 milion de semnături, Comisia trebuie să adopte măsuri corespunzătoare la nivelul Uniunii.


Pandemia de tutun este prima cauză a mortalității care poate fi evitată și, prin această inițiativă, cetățenii europeni solicită Comisiei adoptarea de măsuri clare pentru protejarea generațiilor viitoare de efectele negative ale consumului produselor din tutun și dependenței de nicotină prin:

  • extinderea spațiilor în care nu sunt permise țigările și țigările electronice, în special spațiile care sunt frecventate de minori (parcuri, piscine, centre sportive, terasele restaurantelor etc).
  • eliminarea materialelor publicitare care promovează produsele din tutun și prezența produselor din tutun în producțiile audiovizuale, mijloacele de comunicare socială, abordând în special publicitatea disimulată prin influențatori și plasarea de produse.

Citiți întreg articolul semnat de Cornel Radu-Loghin în Sun Media!

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare