joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExternePericolul axei Beijing – Moscova. Profesor român la Universitatea Johns Hopkins: Rusia...

Pericolul axei Beijing – Moscova. Profesor român la Universitatea Johns Hopkins: Rusia și China vor lucra pentru a slăbi bazele ordinii liberale internaționale

Riscul unui nou război mondial nu poate fi exclus în totalitate, dar este, mai degrabă, unul minor în acest moment, consideră politologul Veronica Anghel, profesor la Universitatea „Johns Hopkins”, din SUA, și cercetător în cadrul Institutului Universitar European de la Florența.

Pericolul ar putea, totuși, veni pe viitor pe axa Beijing – Moscova, cu mențiunea că, cel puțin deocamdată, China nu pare dispusă să-și strice, de dragul Kremlinului, relațiile economice cu Occidentul, arată specialista, într-un dialog cu jurnaliștii SunMedia.


„Feriți-vă să împingeți Rusia în brațele Chinei”, acesta a fost unul dintre îndemnurile adresate Washingtonului de experți de talia lui Henry Kissinger. Răsplătit în 1973 cu Premiul Nobel pentru Pace, pentru contribuția sa la încetarea războiului din Vietnam, Kissinger a rămas în istorie și ca unul dintre cei mai importanți politologi și diplomați americani.

Și nu doar atât. Henry Kissinger este autorul „Teoriei Diplomației Triungulare”, un adevărat îndrumar care, în esență, recomandă SUA să ducă o politică externă în funcție de celelalte două mari puteri ale lumii, Rusia și China, dar având întotdeauna grijă să fie mai apropiată de cea mai slabă dintre ele, pentru a o contracara indirect pe cealaltă.


Citiți întreaga analiză în Sun Media!

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare