joi, mai 2, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneCum se va încheia războiul economic dintre Rusia și Occident. Expert în...

Cum se va încheia războiul economic dintre Rusia și Occident. Expert în macroeconomie: „Moscova se întoarce în urmă cu 20 de ani”

Rusia a declanșat un adevărat război hibrid contra Occidentului, conștientizând că nu ar avea șanse într-un conflict militar. Parte a războiului hibrid este și războiul economic prin care rușii încearcă să provoace inamicului pierderi economice cât mai mari, dar deznodământul e ușor de anticipat.

Economistul Flavius Rovinaru, profesor la UBB Cluj, nu are niciun dubiu: Rusia va pierde, iar la final va avea economia distrusă.

Federația Rusă rezistă, deocamdată, neașteptat de bine după aproape un an de sancțiuni economice, însă nu va putea să o facă la nesfârșt. Chiar dacă va reuși să și puncteze uneori în acest război economic și să provoace unele pierderi Occidentului, Rusia nu are nicio șansă să iasă învingătoare, pe termen mediu și lung, spune Flavius Rovinaru, într-un interviu pentru SunMedia.


Expert în macroeconomie și economie circulară, profesorul clujean amintește că Federația Rusă nu a avut niciodată o economie comparabilă măcar cu cea a SUA sau a țărilor dezvoltate din cadrul Uniunii Europene.

De fapt, economia Rusiei, țară cu un resurse uriașe, este subdezvoltată, ținând cont de potențialul remarcabil pe care îl are. Acest lucru arată fără niciun dubiu o politică economică neperformantă, în ultimele trei decenii, dar și pe timpul fostei Uniuni Sovietice.

Rusia e dominată de UE la toate capitolele

Cu un PIB de 1,779 trilioane de dolari, Rusia este mult în urma primelor trei economii din UE, Germania (4,26 trilioane dolari), Franța (2,958 trilioane dolari) și Italia (2,108 trilioane), deși are o suprafață mai întinsă decât toate cele trei țări la un loc și o populație comparabilă cu suma acestora.


CITIȚI ÎNTREG INTERVIUL ÎN SUN MEDIA

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare