miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticSenatul României a adoptat o inițiativă legislativă care interzice manifestările extremiste

Senatul României a adoptat o inițiativă legislativă care interzice manifestările extremiste

Într-o perioadă destul de plină în evenimente cu caracter extremist, Senatul României a luat decizia de a se ralia în jurul unei inițiative legislative prin care manifestările extremiste, antisemite și de negare a Holocaustului sunt interzise. Inițiativa poartă semnătura USR și dorește eliminarea instigării la ură în societatea românească.

Senatul a adoptat Declarația privind nevoia prevenirii și combaterii oricăror forme de instigare la ură sau a unor atitudini extremiste, antisemite sau de negare a Holocaustului, inițiativa senatoarei USR Anca Dragu, președinta Comisiei pentru drepturile omului din Senat.

Lecția odioasă a Holocaustului trebuie să reprezinte pentru întreaga lume o responsabilitate enormă pentru prevenirea și combaterea oricăror încălcări ale drepturilor și libertăților umane, oricăror acte de antisemitism. Apărarea și garantarea drepturilor omului nu reprezintă o opțiune, iar nesocotirea acestor drepturi a avut ca rezultat acte barbare care au revoltat conștiința omenirii”, a declarat senatoarea Anca Dragu.

Mai mult, inițiatorii spun că prin această normă nou adoptată se mai vrea menținerea instituției Parlamentului ca pe una responsabilă, care nu va deveni o sursă pentru mesaje de tip extremist.

Nu putem să asistăm nepăsători la recrudescența scandărilor și manifestărilor xenofobe și antisemite. Nu putem să întoarcem capul în altă parte când sunt omagiați călăi, ideologi ai soluțiilor finale, oameni care au contribuit la eliminarea evreilor și a altor grupuri etnice. Astăzi avem chiar la granițele noastre un război în care politicieni de la Moscova propovăduiesc eliminarea ucrainenilor de pe fața pământului. Prin această declarație, ne asumăm și la nivel individual că nu vom permite ca această instituție să devină un loc pentru mesaje extremiste și xenofobe”, a spus senatorul Radu Mihail.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare