vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAROBS Transilvania Software, controlată de Voicu Oprean, intră pe piața din Polonia

AROBS Transilvania Software, controlată de Voicu Oprean, intră pe piața din Polonia

AROBS Transilvania Software, companie românească de software controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni (94%) din cadrul producătorului de software Syderal Polska.

Înființată în 2016, Syderal Polska, din Gdansk (Polonia) este specializată în dezvoltarea de produse și tehnologii pentru comunicarea cuantică și optică, stocarea și procesarea datelor, precum și controlul mecanismelor și instrumentelor prin satelit. Pentru 2022, firma estimează afaceri de 1 milion de euro. Cu o echipă formată din 28 de specialiști, Syderal Polska are în portofoliul său proiecte pentru Agenția Spațială Europeană (ESA) și proiecte de cercetare și dezvoltare finanțate prin Centrul Național de Cercetare și Dezvoltare (NCBiR) din Polonia.


„Prin preluarea SYDERAL Polska, AROBS intră pe o nouă piață, Polonia, și își consolidează expertiza de afaceri cu privire la sistemele embedded, cu accent pe tehnologia automotive, aerospațială, medicală și marină”, se arată în anunțul publicat joi la Bursa de Valori București.

Este a doua achiziție a AROBS în 2023 – în luna ianuarie, business-ul controlat de antreprenorul Voicu Oprean a anunţat achiziția Centrului de Soft GPS SRL, cunoscut sub brandul CDS, specializat în furnizarea de soluţii pentru managementul de flotă.

AROBS Transilvania Software este listată la Bursa de Valori Bucureşti din 2021 și are o capitalizare de piaţă de aproximativ 854 milioane de lei.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare