vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAmericanii investesc în România: Transelectrica dezvoltă un Centru Operațional de Securitate cu...

Americanii investesc în România: Transelectrica dezvoltă un Centru Operațional de Securitate cu o investiție de 2,7 mil. dolari

Operatorul sistemului naţional de transport de energie Transelectrica anunță dezvoltarea unui Centru Operațional de Securitate. Compania a semnat un Acord de Grant în valoare de aproximativ 1,1 milioane de dolari cu Guvernul Statelor Unite ale Americii, reprezentat de Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a Statelor Unite ale Americii (USTDA).

Potrivit anunțului Transelectrica de vineri, proiectul presupune realizarea unui studiu de fezabilitate și a unui proiect-pilot care să testeze și valideze soluții de hardware și software pentru adoptarea unui model eficient de îmbunătățire a securității cibernetice.

„Demersurile premergătoare pentru obținerea finanțării din partea USTDA au fost făcute, în 2021, de către compania americană Pythia (în calitate de prestator de servicii) alături de compania americană Fortinet (furnizor de licențe și produse software de securitate), care au elaborat împreună cu Transelectrica SA (în calitate de beneficiar), documentația de fundamentare a deciziei de acordare a Grantului în valoare de circa 1,1 milioane de dolari”, arată compania.

Pentru întregul proiect, compania americană Fortinet contribuie cu aproximativ 1,6 milioane de dolari, sumă ce reprezintă contravaloarea utilizării sistemelor de securitate pe care le va pune la dispoziție pentru proiectul-pilot, timp de un an de zile.

Astfel, valoarea totală a investiției americane se ridică la aproximativ 2,7 milioane de dolari.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare