sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVolodimir Zelenski: “Inamicul se află într-un anumit stadiu în care înfrângerea strategică...

Volodimir Zelenski: “Inamicul se află într-un anumit stadiu în care înfrângerea strategică a Rusiei este deja clară”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski continuă lupta pentru apărarea granițelor țării sale și, în acest sens, susține că acționează pe toate fronturile. Deși se împlinește aproape un an de la invadarea Ucrainei de către Rusia, ucrainenii continua să demonstreze o rezistență de-a dreptul incredibilă și o putere supraomenească de a-și apăra țara.

De altfel, principalele mesaje transmise de Zelenski sunt, în continuare, cele de insuflare a dorinței de rezistență către un popor care trece de aproape un an printr-un adevărat infern. Dar nimeni nu este dispus să facă niciun pas înapoi și, potrivit unor analiști din zonă, ucrainenii consider jignitoare, după atâta luptă, perspectiva unei păci cu diverse compromisuri. Așa că se luptă în continuu până la ultima suflare.

Volodimir Zelenski spune că a ținut o nouă ședință a Statului Major, prima în format dual, în care s-a discutat despre situația de pe front și, mai ales, despre felul în care Rusia crește presiunea în regiunea Donbas. O altă problemă important care s-a discutat ieri în acea ședință a fost aprovizionarea armatei și instruirea personalului, pentru că, în acest moment, resursa umană are o importanță crucială.

Nu vom lăsa nicio acțiune agresivă a invadatorului fără răspunsul nostru. Inamicul se află într-un anumit stadiu în care înfrângerea strategică a Rusiei este deja clară. Dar din punct de vedere tactic, ei încă mai au resursele pentru a încerca acțiuni ofensive. Trebuie să continuăm ceea ce facem: să ne consolidăm rezistența, să fim absolut uniți în aspirația noastră de a oferi armatei noastre și tuturor apărătorilor armele și echipamentele necesare – noi, în Ucraina, trebuie să vorbim lumii cu o singură voce despre proviziile de apărare. De asemenea, trebuie să creștem în mod tangibil presiunea globală asupra Rusiei în fiecare lună.”, a spus Zelenski.

El anunță că urmează noi pași în curățarea țării de inamici și spune că lupta continuă și împotriva inamicului intern, adică a celor care fac în Ucraina interesele Rusiei. În acest sens, el a mulțumit Serviciului de Securitate al Ucrainei, Biroului de Stat de Investigații, Parchetului General și tuturor celor care sunt implicați în acest proces de eliminare a factorilor de risc intern.

În continuare, Zelenski transmite mulțumiri celor care sunt pe front, tuturor luptătorilor, soldaților, ofițerilor, sergenților și generalilor, dar și populației care a avut puterea a lua arma în mână și de a-și apăra suvernitatea în fața agresorului extern, dând dovadă de o rezistență incredibilă.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare