sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneLector universitar din cadrul UBB, reținut de DNA pentru luare de mită

Lector universitar din cadrul UBB, reținut de DNA pentru luare de mită

Cristian Rudolf, lector universitar și doctor în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca - Centrul Universitar Reșița, a fost reținut pentru 24 de ore de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită. Cu 1.200 euro, un masterand putea promova cu nota maximă.

Procurorii DNA au anunțat marți dispunerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a profesorului Rudolf Cristian pentru comiterea a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit unei comunicări DNA, pe data de 11 februarie, respectiv 16 februarie anul acesta, suspectul „ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuțiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina ”Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuțiilor de serviciu de cadru didactic”.

Astfel, lectorul ar fi pretins de la fiecare masterand o sumă de 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă și 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

De asemenea, potrivit DNA, la data de 18 februarie 2023 Rudolf Cristian ar fi și primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în data de 20 februarie 2023 ar mai fi primit 50.000 lei, „ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Tribunalul Timiș a decis luni arestarea preventivă pentru 30 de zile a profesorului universitar, însă decizia nu este definitivă, arată Press Alert.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare