duminică, aprilie 2, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăȘtiri InterneIohannis reacționează în subiectul canalului Bâstroe: "Până la urmă e teritoriu național...

Iohannis reacționează în subiectul canalului Bâstroe: „Până la urmă e teritoriu național ucrainean”

Klaus Iohannis a ieșit în această seară într-o conferință de presă și a răspuns pe larg întrebărilor jurnaliștilor legate de controversatul subiect al canalului Bâstroe. Acesta susține că ucrainenii nu ar trebui să fie certați în aceste momente și spune că o parte a clasei politice românești folosește subiectul pentru a obține puncte electorale, nu pentru că politicienilor români le-ar păsa de starea în care se află Delta Dunării.

Subiectul lucrărilor pe care ucrainenii le desfășoară pe canalul Bâstroe, în contextul războiului din regiune, a înfierbântat opinia publică, dar și clasa politică românească. În acest context, președintele Klaus Iohannis a răspuns detaliat întrebărilor jurnaliștilor pe această temă, în cadrul unei conferințe de presă.

El susține că e necesar ca la fața locului să ajungă experți care să evalueze situația din teren, iar politicienii ar trebui să nu folosească acest subiect pentru a obține popularitate în contextul apropierii alegerilor.

Am văzut că la noi o serie întreagă de politicieni s-au inflamat fără să verifice ce se întâmplă acolo. Unii politicieni cred că au simțit o ocazie să se profileze un pic mai mult în spațiul public românesc, probabil în vederea alegerilor de anul viitor. Ucrainenii au solicitat să existe discuții al nivel de experți și cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului și pe alte paliere. Aceste discuții nu au avut loc, dar ai noștri, inflamați și hotărâți fac afirmații care nu au încă un fundament dovedit.

Ucrainenii afirmă că ei draghează pentru întreținere. Dacă este așa sau nu, e bine să se verifice, dar cred că este bine să se verifice împreună cu ei. Până la urmă e teritoriu național ucrainean. Cred că este foarte bine ca politicienii noștri, înainte să țină discursuri inflamate, să lase experții să vadă ce se întâmplă real acolo, dacă se respectă sau nu legislația intenațională, să se discute în bilateral, dar și cu Comisia Europeană pentru a lua măsurile care se impun. Nu cred că în acest moment este potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date incerte. Ei acum nu au nevoie să fie certați, au nevoie de sprijin.”, a declarat Klaus Iohannis.

Mai mult, acesta susține că nu dorește ca pe Canalul Bâstroe să se desfășoare lucrări care pun în pericol biodiversitatea din Deltă, dar îi sfătuiește pe români să nu se îngrijoreze înainte de a ști cu siguranță că lucrările de acolo chiar asta ar putea determina. El spune că există un acord provizoriu până la clarificarea situației.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare